```
martes, 30 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Associació de Víctimes de la Fossa 127 de Paterna cerca familiars per a identificar les restes

La plataforma fa una crida a tots aquells que tinguen indicis que un familiar seu jeia en la fossa, amb la finalitat de practicar proves d'ADN.

Una vegada finalitzada la fase d’exhumació en la fossa 127 del cementeri de Paterna, finançada al 100% per la Diputació de València, i gràcies a la qual s’han recuperat les restes d’un total de 143 víctimes de la repressió franquista, s’ha donat inici a la segona etapa del procés, centrada en la identificació de les restes oposades.

Per a completar esta segona fase, des de l’Associació de Víctimes del Franquisme de la Fossa 127 de Paterna, formada fins a este moment per 33 famílies, s’està fent una crida perquè totes aquelles persones que tinguen algun indici que els faça creure que el parador d’algun familiar seu era, precisament, la citada fossa, es posen en contacte amb ells per a realitzar-se les pertinents proves d’ADN.

Este ha sigut l’assumpte principal que s’ha abordat en la reunió que han mantingut este dimarts el diputat de Memòria Històrica de la corporació provincial, Ramiro Rivera, amb Juan José González, president de la plataforma de familiars de víctimes, a la qual també han assistit Victoria Domínguez i Jurema López, arqueòlogues de Cavea Patrimoni Cultural que han treballat en la fase d’exhumació.

Durant la trobada s’han donat a conéixer, així mateix, els detalls d’esta primera fase, que va concloure el passat 5 de setembre, en la qual, a més de les restes humanes recuperades, s’han trobat nombrosos objectes personals dels represaliats. Les 143 víctimes van ser afusellades els dies 13, 24 i 27 de juliol de 1940.

La Diputació de València subvenciona el procés d’exhumació, identificació i inhumació de les restes de víctimes del franquisme i la Guerra Civil. Des de 2016, l’àrea de Memòria Històrica ha invertit més de dos milions d’euros a estos treballs, així com a la recuperació d’arquitectura d’este període històric.

Últimas noticias

Contenido relacionado