sábado, 13 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Podem afirma que la sentència sobre el ERO de RTVV “no esborra la infàmia”

El síndic del grup parlamentari Podemos-Podem, Antonio Montiel, ha assegurat que la sentència de l’Audiència Nacional que declara justificat l’acomiadament col·lectiu de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) “no esborra la infàmia” i no jutja “el que va ser una decisió política absurda i brutal, fruit de la incapacitat i del menyspreu del PP cap a un servei públic i els seus treballadors”, en referència al tancament de l’ens autonòmic.

Montiel ha destacat que els treballadors “no són els culpables” i ha emfatitzat que la sentència reconeix el fracàs del model i de la gestió del Partit Popular en la RTVV.

També ha indicat que el ERO ha sigut declarat ajustat a dret basant-se en les reformes laborals de 2010, impulsada pel PSOE, i la de 2012, de l’administració del PP, que van obrir la possibilitat de desmantellar el sector públic.

Segons el parer de Montiel, “el trist és que aquesta sentència no jutja el que va ser una decisió política absurda i brutal, fruit de la incapacitat i del menyspreu del PP cap a un servei públic i els seus treballadors” i ha recordat que el PP “va ser incapaç de gestionar la situació després de la sentència del TSJ que va anul·lar el primer ERO” i açò li va portar a “fer fallida el servei públic i la línia de defensa dels treballadors”.

Montiel ha lamentat que la presidenta del PP, Isabel Bonig, haja dit davant el ple de Les Corts avui que aquesta fallada judicial demostra que el PP va actuar bé, i ha manifestat que al seu judici el Consell dirigit per Alberto Fabra va reaccionar de” forma prepotent irracional i brutal” en plantejar el ERO d’extinció i acabar amb les llocs de treball del personal de RTVV i amb el dret dels valencians i valencianes a tenir un mitjà públic de radiotelevisió en la llengua pròpia, que vertebrava el territori i era un motor econòmic del sector audiovisual valencià.

En qualsevol cas, ha apel·lat a seguir arbitrant mecanismes “per a engegar un model de ràdio televisió valenciana totalment diferent, perquè el nou ens autonòmic no estiga políticament en mans de ningú; en la qual els seus directors no siguen designats a dit pel partit en el govern i en la qual no siga possible tenir capacitat d’endeutament ni encobrir negocis privats i corrupteles”, una televisió pública, ha agregat, “que estiga al servei de tots i de totes”. També ha assenyalat que el sector audiovisual valencià necessita el nou ens per a recuperar dinamisme i competitivitat.

Montiel ha garantit que en el que depenga de Podem “no tornarà a haver-hi una ràdio televisió pública al servei d’un govern; és un dret dels valencians i valencianes i barallarem perquè és una televisió transparent, desgubernamentalizada i de servei públic”.

En aquest sentit, ha afirmat que espera que aqueixa nova radie televisió pública “veja la llum molt ràpid” i s’ha mostrat convençut que podrà donar eixida professional a molts dels ex treballadors, els qui, ha indicat, “estan en el seu dret de recórrer davant el Tribunal Suprem aquesta sentència”. “No sé el resultat que pot tenir aqueix recurs, però el que sí sé és que el que es va cometre va ser una infàmia, una agressió contra tots, no solament contra els treballadors”. “La societat valenciana no es mereixia açò i mantindré sempre l’orgull d’haver estat al costat dels extreballadorsi dels col·lectius socials que van impulsar la Iniciativa Legislativa Popular”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado