domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Agricultura de Castelló executa millores en horts urbans a petició dels propis usuaris

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat l’execució de les millores en horts urbans sol·licitades pels propis usuaris en resposta a la carta remesa per la Regidoria d’Agricultura per a prioritzar les actuacions. Entre les mesures adoptades, la regidora Sara Usó ha explicat que “s’ha dotat de sanitaris portàtils a tots els horts, que era una de les demandes comunes que ens ha arribat arran de la consulta formulada via correu convencional”.

A més, en l’hort del Serradal, en el Grau, s’ha instal·lat un nou contenidor perquè els usuaris tinguen més espai per a guardar els seus estris de llaurar, s’ha instal·lat una aigüera sota l’aixeta d’aigua comunitari i està pendent d’execució la reparació del primer contenidor que es va instal·lar. En l’hort Perot de Granyana, s’han col·locat dues taules tipus pic-nic i es plantaran arbres per a l’ombrege en els mesos d’estiu.

L’hort del carrer Onda compta amb dues taules tipus pic-nic i en el del carrer Juan Herrera també s’han instal·lat dues taules tipus pic-nic i un nou contenidor perquè els usuaris tinguen més espai on guardar les seues eines de treball. La Regidoria d’Agricultura també té previst plantar arbres per a l’ombrege en els mesos d’estiu. En l’hort Fernando el Catòlic es van a col·locar bancs en les zones comunes per al servei dels usuaris a més de plantar arbres per a guanyar ombres durant l’època estival.

Aquestes millores responen a la iniciativa de la Regidoria d’Agricultura de remetre cartes als usuaris d’horts urbans perquè anaren ells mateixos els qui traslladaren les millores que consideraren més necessàries per a les diferents parcel·les. La regidora responsable d’Agricultura, Sara Usó, ha subratllat que “amb aquesta iniciativa el que volíem és que els usuaris definiren quins eren les actuacions a escometre i així poder executar-les des de l’Ajuntament”.

D’altra banda, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha sol·licitat a l’Ajuntament de Castelló incloure l’experiència d’horts urbans de Castelló en la recopilació de Bones Pràctiques Municipals que la FVMP publica en el seu web a més d’incorporar a la regidora Sara Usó com a integrant de la Comissió de Sanitat d’aquest organisme supramunicipal d’àmbit autonòmic.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado