martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Agricultura reforça la lluita preventiva contra la Xylella fastidiosa amb la distribució de cartells informatius

La conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha començat a col·locar cartells informatius en punts estratègics de la Comunitat Valenciana com a ports i aeroports per a informar i conscienciar a la població, tant a professionals del sector com a particulars, del perill que suposa la Xylella fastijosa i evitar així la seua propagació.

La consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha destacat la importància d’informar i conscienciar a la població, ja que “evitar que la Xylella fastijosa es disperse fóra de les Illes Balears, és responsabilitat de tots”. Per açò, ha demanat la col·laboració ciutadana per a impedir la introducció en la Península d’aquest bacteri perillós per a molts vegetals. A més, està prohibit el transport, inclòs l’equipatge personal, de plantes i material vegetal d’espècies portadores d’aquest bacteri.

La conselleria va engegar al juliol del 2016 el pla de contingència contra el bacteri Xylella, d’acord amb el ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient i amb altres comunitats autònomes. Cebrián ha explicat que s’han incrementat les mesures de control i prospecció, així com les instal·lacions vigilades per a evitar la seua introducció a la Comunitat Valenciana.

La consellera ha destacat la relació amb les altres autonomies per a contenir l’expansió del bacteri, així com la bona coordinació, des d’un primer moment, entre comunitats autònomes i el ministeri per a dur a terme el pla de contingència.

La Xylella fastijosa és un bacteri amb un rang de hospedants molt ampli i que pot produir greus danys en cultius com els cítrics, la vinya, l’olivera i algunes espècies del gènere Prunus, així com en nombroses espècies ornamentals.

Es tracta d’una malaltia que podria causar perjudicis econòmics greus d’introduir-se en la Península, per la qual cosa és “de vital importància” la col·laboració i la participació de tots els sectors implicats. Com ha explicat la consellera, no hi ha Xylella a la Comunitat Valenciana i ja estan en marxa totes les mesures necessàries per a evitar la seua introducció.

Últimas noticias

Contenido relacionado