sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ajudes al lloguer per a joves menys de 30 anys

D’aquesta manera, ha fet un repàs de la gestió en aquests anys i ha recordat que el 30% de les ajudes al lloguer de 2016 es van destinar a joves menors de 30 anys i s’espera que en la convocatòria de 2017 la concessió d’ajudes eleve aquest percentatge.

A més, també ha explicat que durant aquesta legislatura el 43% de les adjudicacions d’habitatges socials del parc públic s’ha atorgat a joves menors de 30 anys i suposen el 60% dels contractes en els habitatges de VPO.

La consellera ha fet aquest balanç de la gestió de la Conselleria en aquesta matèria durant la reunió que ha mantingut amb representants del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana. A la trobada han assistit el responsable d’habitatge, Miguel Vargas, i el tècnic de programes, Raúl Almarcha, així com la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, la directora de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana, Helena Beunza, així com la nova directora gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, María Pérez.

María José Salvador ha assenyalat que la Generalitat està realitzant grans esforços per a aconseguir que l’habitatge siga un dret essencial i garantir el seu accés a tothom. En aquest sentit, “som especialment sensibles amb col·lectius com el dels joves, que troben moltes dificultats per a accedir al mercat lliure de lloguer a un preu raonable i nosaltres, com a administració pública, tenim l’obligació d’ajudar-los”.

Per a la consellera, tenir un habitatge digne és fonamental, ja que és “el pilar des del qual les persones i les famílies poden començar a construir una nova vida”.

La consellera ha informat de les iniciatives del seu departament durant aquests dos anys de legislatura on s’ha intentat “flexibilitzar al màxim els criteris tant d’accés als habitatges protegits com a les ajudes al lloguer” i ha recordat que “per açò també hem presentat al·legacions al Pla Estatal d’Habitatge que està preparant el ministeri per a 2018-2021 per a permetre que els joves tinguen un accés més fàcil a aquestes ajudes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado