sábado, 13 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ajuntament i Junta de Festes presenten les principals novetats de la Magdalena 2016

Més animació, més espais de festa i un cartell musical més variat i amb presència internacional per a una Magdalena 2016 que arriba amb novetats en actes com l’Ofrena a la Mare de Déu del Lledó, el recorregut del Pregó i el Pregó infantil, l’Enfarolà o el concurs de mascletaes. La regidora de Festes, Sara Usó, i el president de la Junta de Festes, Juanvi Bellido, han presentat avui un avanç de la programació just a un mes de l’inici de les festes fundacionals, una presentació en la qual s’ha projectat el vídeo de promoció de la Magdalena com a Festa d’Interès Turístic Internacional en la fira Fitur.

Usó ha agraït l’esforç del personal del Patronat i de la Junta de Festes “per treballar per a aconseguir una festes més participatives, perquè creixen els espais urbans on es programen actes oficials; més populars, perquè es diversifica l’oferta per a cobrir més gustos i més públics; amb més projecció internacional, per la presència de grups internacionals d’animació, per un cap de cartell internacional en els concerts i pel seu èxit en Fitur amb la recreació de la Romeria i per una Magdalena que manté la seua aposta per la tecnologia amb una aplicació mòbil que guanyarà en contingut”.

El president de la Junta de Festes ha desgranat les grans línies del Festival d’Animació i Música de Magdalena (FAMM!) i de la programació de concerts. El FAMM! 2016, que fusiona l’anterior festival de bandes internacionals i les desfilades d’animació, “té com a objectiu omplir de música i animació els carrers de Castelló entre el dimecres 2 i el diumenge 6 de març i naix com una aposta clara per projectar la internacionalitat de les nostres festes i portar la programació a més espais urbans”.

En aquest sentit, cal destacar que enguany s’avançarà un dia (al dimecres) l’arribada de les bandes internacionals, un total de set procedents d’Itàlia, amb la Sbandieratori Cavensi; de Bòsnia, amb la Mazoretkinje Soroki i Banda de Zenica; d’Escòcia, amb la Johnstone Pipe Band; de Polònia amb l’Orkiestra OSP Nadarzyn; d’Ucraïna amb la Fanfare d’Aviv; d’Alemanya, amb la Rhineguards i d’Eslovàquia amb la Godba Trzic a les quals se sumaran dues bandes locals, la de la Universitat Jaume I i la Banda Municipal de Castelló. A més, es preveuen actuacions en les places Doctor Marañón, Mar Mediterrani, Santa Clara, Hort dels Corders, Muralla Liberal, Major i en l’avinguda Rei En Jaume i el templet de Ribalta. “Són nou emplaçaments en els quals els castellonencs i els qui ens visiten podran gaudir de les actuacions d’aquestes agrupacions internacionals de música de festa; amb cadires i escenari en alguns casos i en molts altres a peu de carrer per a enllaçar amb cercaviles, donar més mobilitat i portar festa a més punts de la ciutat”, ha explicat Bellido.

“Aquests concerts es completaran amb diversos punts FAMM! més en els quals participaran grups de música i animació en les places Na Violant, Peixateria, la de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, Hernán Talles, entre altres emplaçaments”, ha afegit el president de la Junta de Festes. “De moment, tenim confirmats 15 punts FAMM! per la ciutat i unes 40 actuacions, que creixeran perquè encara no hem tancat tot el programa”, segons ha dit Bellido.

Una altra de les novetats que s’incorpora enguany és el FAMM! Fest, “una innovadora proposta en la qual quatre grups de teatre de carrer partiran des de la plaça Tetuán, el dijous després del Coso Multicolor, amb espectacles itinerants amb recorreguts diferents que portaran l’animació i la festa fins a la plaça de la Pau, la de la Muralla Liberal, el parc Ribalta i la plaça Major”. A més, també s’engloben dins d’aquesta iniciativa el Tombacarrers, el dimecres a les 20:00 amb el recorregut habitual (avinguda Rei don Jaime, Colón, Enmig, Porta del Sol, Gasset, Major i Colón fins a Rei en Jaume) i el FAMM! Desfilada, el divendres a les 18.30, amb el mateix recorregut que l’antiga desfilada internacional d’animació.

Quant als concerts, Bellido ha afirmat que “s’aposta per una programació equilibrada, que una diferents estils, dirigits a diferents públics dins de les limitacions que afrontem de contractació en un període com l’hivern, amb molts artistes que no giren i molts altres que no fan actuacions d’entrada gratuïta”. També s’ha apostat per retornar part de la programació musical al centre de Castelló, amb dos concerts en la plaça Major (el Sons i l’homenatge a Morcillo) i un altre, d’Els Catarres, amb una ubicació encara per tancar.

L’oferta musical de la Magdalena 2016 queda de la següent manera:

• Dissabte 27: Magdalena DJs festival (Recinte de Concerts)
• Domingo 28: Sempre Así (Recinte de Concerts)
• Dilluns 29: deBigote / Molt / Second / La habitación roja (Recinte de Concerts)
• Dimarts 1 Tom Bombadil (lloc per determinar)
• Dimecres 2: Els Catarres (lloc per determinar) i Banda Municipal de Castelló i Serafín Zubiri en homenatge a Nino Bravo (plaça Major)
• Dijous 3: SONS Magdalena: Xarxa Tree / Li Parody / Rats on Rafts (plaça Major)
• Divendres 4: Amstel Fest amb Ruth Baker Band / Funambulistes / Maldita Nerea (Recinte de Concerts)
• Divendres: Concert homenatge a Morcillo (plaça Major)
• Dissabte 5: Carlos Baute (Recinte de Concerts) i Big Jamboree (Plaça Major)

La regidora de Festes ha confirmat els canvis en els recorreguts en el Pregó i el Pregó Infantil, que enguany passaran per Governador, quedant l’itinerari de la següent manera: Sant Roque, Sanahuja, María Agustina, Governador, Guitarrista Tárrega, Asensi, plaça de la Pau, Gasset i Ruiz Zorrilla. “Un canvi motivat per motius de seguretat però amb el qual creiem que es guanya vistositat i agilitat en tractar-se de carrers més amplis”, han coincidit Usó i Bellido. El recorregut de la desfilada de Gaiates es manté pel carrer Major “després de comptar amb el vistiplau de l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló”.

Finalment, la Junta de Festes també ha anunciat que l’ofrena es dividirà en dues, amb la participació de col·legis i colles al matí (a partir de les 10:30 amb eixida des de la plaça María Agustina) i a la vesprada amb gaiates, ens vinculats i delegacions d’altres municipis (amb eixida a les 16.00 des de la plaça Major).

Últimas noticias

Contenido relacionado