martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El sambòdrom del Carnaval d’Alcalà es trasllada a la plaça Ricardo Cardona

La desfilada de les colles del Carnaval d’Alcalà, que tindrà lloc el dissabte 2 de març, canvia enguany la ubicació del sambòdrom, davant l’inici imminent de les obres de renovació de la plaça Joan Vilanova, on se situava en anys anteriors.

Així, amb l’objectiu d’evitar el pas per la zona en obres, el sambòdrom quedarà ubicat a la plaça Ricardo Cardona, més coneguda com a plaça del Mercat, on es disposarà el mateix dispositiu, pel que fa a cadires per als espectadors i muntatge de llum, so i pantalles. A més, l’espai teulada existent oferirà un avantatge per als espectadors, ja que els protegirà en cas de baixes temperatures.

El recorregut de la desfilada comença en carrer General Cucala i segueix per plaça del Frontó, carrer Joan Barceló, plaça Ricardo Cardona amb sambòdrom, carrer Sant Ferran, plaça Just Zaragozà, carrer Doctor Ebrí, plaça Sant Ramon, carrer Tremedal, carrer Sant Lluís, carrer Sant Vicent, carrer Sant Pasqual, plaça del Frontó i, finalment, carrer General Cucala.

“El prioritari és garantir la seguretat dels participants i els espectadors i, davant l’inici de les obres, es feia impossible que la desfilada poguera passar per la plaça Joan Vilanova”, ha destacat l’alcalde Francisco Juan. “La resta del recorregut es manté idèntic i no varia pel que fa a longitud ni en vistositat”, ha afegit.

El divendres 22 de febrer, a les 20.00 h, al Local dels Jubilats d’Alcalà se celebrarà l’habitual reunió per a totes les colles inscrites per participar en les desfilades, en què, per part de la Regidoria de Festes, es donaran tots els detalls i informació.

La resta d’actes no pateixen canvis i es mantenen com en anys anteriors. El divendres 1 de març, al matí, se celebrarà la desfilada dels alumnes del CEIP El Campanar i dels usuaris de la Unitat de Respir. A la vesprada, els protagonistes seran els xiquets i xiquetes de la llar d’infants Menuts i la ludoteca d’Alcalà. A partir de les 22.00 h, tindrà lloc l’arribada del Rei Carnestoltes anunciant l’inici de la festa, amb ball a l’Espai d’Oci.

El dissabte 2 de març, a les 16.00 h, se celebrarà la desfilada infantil amb inici i final a la plaça Ricardo Cardona, amb la tradicional xocolatada. Dissabte, després de la desfilada de les colles, tindrà lloc ball i discomòbil a l’Espai d’Oci i el diumenge 3 de març, a partir de les 18.00 h, espectacle amb enterrament de la sardina i crema del Rei Carnestoltes, amb recorregut per carrer General Cucala, plaça del Frontó, carrer Sant Pasqual, carrer Sant Vicent i plaça del Convent.

Del 8 al 10 de març, la festa es traslladarà a Alcossebre. El divendres 8 de març tindrà lloc la desfilada del CEIP La Mola i, a la tarda, els de l’Escola Infantil Pipó i la ludoteca. A partir de les 21.00 h, nit del pijama i sopar de pa i porta a la Carpa de Festes i monòleg a càrrec d’Ismael Galán. Dissabte 9 de març, se celebrarà una nova edició del concurs de disfresses per a mascotes “Una Animalada en Carnestoltes”.

A les 16.00 h començarà la desfilada infantil des de la plaça Vista Alegre i la gran desfilada de les colles donarà inici a les 22.00 h amb el següent recorregut: avinguda Blasco Ibáñez, avinguda València, carrer Sant Benet, carrer Rench, carrer Barquer, camí L’Atall, plaça Constitució, carrer Sant Benert, avinguda València, avinguda Blasco Ibáñez. El sambòdrom estarà instal·lat al carrer Rench. En acabar, ball amb orquestra a la Carpa de Festes i discomòbil. Diumenge 10, els actes es tancaran amb el concurs de disfresses de l’Associació de Jubilats d’Alcossebre.

Últimas noticias

Contenido relacionado