martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Alcaraz aposta per formar una aliança de municipis i institucions que treballen per la regeneració democràtica i l’ètica pública

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que “el Codi de Bon Govern és un instrument de futur i regeneració democràtica”. Alcaraz s’ha pronunciat així durant la seua participació en l’acte d’adhesió voluntària al Codi de Bon Govern de la Generalitat per part de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Xàtiva. De fet, Alcaraz ha destacat aquesta unanimitat per a sumar-se a aquesta iniciativa del Consell amb la qual es pretén “formar una gran aliança de municipis, institucions i representants polítics perquè l’ètica pública siga una constant en l’exercici de les nostres funcions”.

El conseller ha subratllat la importància de sumar-se a aquest codi ètic “com a resposta necessària i oportuna davant els casos de corrupció i falta de transparència que ha viscut la Comunitat i dels quals encara estem pagant les conseqüències”, i ha avançat que en breu “se sumaran al Codi de Bon Govern els òrgans estatutaris i també ho faran els rectors de les universitats públiques valencianes, els qui comptaran amb un document similar”. Segons Alcaraz, “el poble valencià desperta després d’una època fosca i mira al futur amb optimisme”.

El conseller ha assenyalat que, d’aquesta manera, la corporació municipal de Xàtiva es converteix “en un exemple de transparència de cara a la societat civil, ja que els membres de la institució adquireixen el compromís de complir les normes de conducta que plasma el Codi de Bon Govern i rendir comptes”.

Així mateix, Alcaraz ha ressaltat que “anem avançant en la senda d’evitar desviaments i reasumir nous valors en la societat, ampliant les adhesions a un document de caràcter obligatori per a tots els alts càrrecs de la Generalitat que ha de servir de tallafocs contra la corrupció”.

“La Comunitat no pot estar, a més de infrafinanciada, infravalorada èticament i convertida en el símbol de major corrupció política a Espanya, situació que exigeix prendre mesures i accions positives, fent un pas més enllà, comprometent-nos activament a promoure una sèrie de valors que estan plasmats en el Codi de Bon Govern” ha subratllat el conseller.

El Codi de Bon Govern té la finalitat d’afavorir el desenvolupament d’unes administracions públiques transparents i eficients per a reforçar la confiança dels ciutadans en els polítics i les institucions.

Per la seua banda, l’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha agraït la implicació a les formacions polítiques que s’han adherit al Codi de Bon Govern. “Aquesta signatura suposa un exercici de regeneració democràtica i d’exemple a la ciutadania per part dels representants públics”, ha apuntat.

Últimas noticias

Contenido relacionado