Alcossebre compta amb un nou pol d’atracció turística i cultural, amb el nou mirador panoràmic de l’Ermita de Santa Llúcia

L'Ajuntament ha desenvolupat l'actuació, projectada per especialistes de la Universitat Politècnica de València, i la Diputació Provincial s'ha fet càrrec del cost a través d'un conveni

467
L'escriptor valencià Santiago Posteguillo ha guanyat el 67 Premi Planeta, dotat amb 601.000 euros, amb la novel·la històrica "Yo, Julia", que segueix els passos de Julia Domna, esposa de l'emperador Septimio Sever.

El nou mirador panoràmic de l’Ermita de Santa Llúcia ja està finalitzat i s’ha convertit en escasses setmanes des de la retirada de les tanques de protecció de l’obra en un nou al·licient per a gaudir de la visita a l’ermita i de les vistes privilegiades sobre la costa i les muntanyes del Baix Maestrat.

L’actuació es va plantejar per part de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre com una forma de millorar l’espai exterior de l’ermita i donar-li un millor aprofitament per als visitants. Per a això, es va encarregar el projecte a especialistes del Departament de Composició Arquitectònica de la Universitat Politècnica de València que van plantejar, d’una banda, l’enderroc de la caseta lateral i, de l’altra, l’adequació de l’espai construint un mirador panoràmic, aprofitant l’orografia del terreny per construir uns graons a manera d’amfiteatre, en què és possible seure i contemplar les vistes.

Aquesta actuació ja és una realitat i ha suposat eliminar la caseta que no tenia cap valor històric i que es trobava en mal estat i crear un espai integrat que dota de major valor arquitectònic a l’ermita de Santa Llúcia i li suma un indubtable atractiu turístic. Per part de la Direcció General de Patrimoni es va aprovar l’enderrocament de la caseta i un estudi arqueològic va donar també el vistiplau a les obres.

El cost econòmic de l’actuació, 45.000 euros, ha estat a càrrec de la Diputació Provincial, valorant molt la preservació del patrimoni local. L’Alcalde Francisco Juan ha destacat que “aquesta actuació ha aconseguit valorant l’ermita de Santa Llúcia, convertint-la en un espai públic més atractiu que actue com a focus d’arribada de visitants i en el qual s’assegure l’accessibilitat i gaudi”.

Les actuacions per seguir valorant l’ermita de Santa Llúcia no acaben aquí perquè des del consistori s’ha plantejat la construcció d’un centre d’interpretació sobre el valor arqueològic de la zona. El projecte es finançaria a través de fons europeus FEDER.