lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora potenciarà les seues sales d’exhibició a l’unir-se a la ‘Red Española de Cultura’

La Redescena situa els espais municipals com a referent cultural i turístic

L’alcaldessa d’Almassora en funcions, Merche Galí, i l’edil de Cultura, Isladis Falcó, han confirmat hui que la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de Titularitat Pública ha acceptat la incorporació de la localitat en el fòrum Redescena.

Es tracta d’una plataforma integrada en el Ministeri de Cultura a la qual pertanyen 159 associats i 700 espais d’exhibició públics. Entre el seu principal objectiu, impulsar les arts escèniques i la música per a afavorir l’accés de la població.

L’associació constituïda l’any 2000 treballa en col·laboració amb l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música. “Integra els principals teatres i auditoris d’Espanya, espais de la màxima repercussió cultural que ara sumen el nostre nom, el d’Almassora, la qual cosa ens permetrà situar-nos públicament com a referent de la cultura i atraure més visitants”, segons l’edil de l’àrea.

La missió de Redescena implica impulsar el sector de les arts escèniques i de la música per a fer-lo més accessible a tota la població. La seua plantilla treballa en la consolidació de les estructures públiques d’exhibició i producció, garantint una oferta escènica de qualitat, plural i diversa. A més destaca la formació, investigació i noves tecnologies per a convertir els teatres en organitzacions eficaces, eficients i innovadores.

Redescena promou la creativitat, accessibilitat, transparència, innovació, investigació, eficàcia, diversitat i passió i es posiciona com a interlocutor necessari en el sector de les arts escèniques i de la música. Segons la regidora de Cultura en funcions, “la nostra entrada en la plataforma permetrà que a Almassora arriben obres de teatre, concerts o exposicions que fins ara eren impensables en un circuit com el nostre”.

En aquesta línia, l’edil ha avançat que la climatització i reforma de la Casa de la Cultura gràcies al cofinançament dels fons europeus Feder ha sigut definitiva per a millorar el potencial del principal recinte d’Almassora i que la junta directiva de Redescena votara a favor de la inclusió de la localitat en el circuit.

Últimas noticias

Contenido relacionado