lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora acollirà la reunió de coordinació per al simulacre d’emergència al Serrallo

L’Ajuntament d’Almassora serà el punt de trobada per a la primera reunió de coordinació dels agents implicats en el simulacre d’emergència previst en el polígon del Serrallo i que implique també als veïns de la zona. Així ho van acordar ahir l’alcaldessa del municipi, Susanna Nicolau, i el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències (AVRSE), José María Ángel.

L’AVRSE convocarà la trobada per al mes de febrer i a aquesta acudiran els representants del consistoris de la capital de la Plana i Almassora, així com els seus cossos de Policia Local, els responsables designats per la Diputació, el director de PortCastelló, el Consorci de Bombers de Castelló i els representants de les empreses. L’objectiu és crear un protocol d’actuació i definir el paper i la tasques a exercir per cadascun dels agents implicats.

Després d’aquesta primera presa de contacte, cadascun dels assistents haurà de comprometre’s a crear un pla que detalle com durà a terme les tasques que li hagen sigut assignades. Tota aquesta documentació serà posada en comú i revisada en una segona reunió, de la qual hauria d’eixir, segons ha assegurat el director del AVRSE, la data definitiva de realització del simulacre.

José María Ángel es va comprometre amb l’alcaldessa, amb el regidor de Seguretat, Santiago Agustí, i amb l’edil de Platges, Amaya Gómez, a oferir la formació necessària perquè els veïns sàpien com actuar davant una situació d’emergència o una evacuació. Per a açò designarà, en la mateixa reunió de febrer, quins membres del personal municipal seran els encarregats de realitzar aqueixa formació i quan s’impartirà la mateixa.

Tant l’alcaldessa com els edils de Platges i Seguretat Pública han reiterat la importància de la realització d’aquest simulacre amb els residents de la zona. “Aquest simulacre suposarà anar un pas més enllà i garantir la seguretat tant interior com a exterior del polígon en cas d’emergència, un aspecte que la AVRSE ha considerat prioritari”, ha assegurat Nicolau.

Aquesta mateixa setmana, el consistori almassorí va avançar que començarà a treballar en la creació d’una base de dades actualitzada dels residents del districte marítim, així com les situacions particulars dels membres de cada domicili que pogueren ser rellevants en cas d’evacuació. Així doncs, aquest llistat arreplegarà l’existència de persones majors, bebès, persones malaltes o amb mobilitat reduïda que precisen d’atenció especial dels cossos de seguretat i serveis sanitaris. Els veïns de la platja rebran una comunicació escrita de l’Ajuntament durant el mes de gener a través de la qual seran informats de com incorporar les seues dades a aquest cens.

Últimas noticias

Contenido relacionado