martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora crearà una zona per a gossos en la platja 

L’Ajuntament d’Almassora treballa en una modificació de l’ordenança municipal de convivència ciutadana que permeta l’accés de gossos en un espai fitat de la seua costa, tal com ha confirmat l’edil de Platges, Amaya Gómez. El text està sent revisat pels tècnics municipals i haurà de ser ratificat pels grups polítics en el pròxim ple del mes de febrer.

D’aquesta manera, el tram situat entre la sèquia Mitgera i el Camí Om Blanch, en l’extrem nord del litoral, permetria l’accés dels propietaris i les seues mascotes. A fi d’evitar molèsties, el consistori incrementarà el nombre de papereres instal·lades en la zona i extremarà les tasques de neteja, especialment en els mesos d’estiu. Per a garantir la tranquil·litat dels banyistes i afavorir la convivència, l’Ajuntament senyalitzarà degudament la zona reservada per a gossos i indicarà als propietaris la situació dels ‘pipican’ més propers.

Gómez ha explicat que aquesta mesura, que s’engegarà per al pròxim estiu, pretén “oferir un servei singular en una platja com la d’Almassora, a la qual podran acostar-se banyistes d’altres municipis que no puguen anar amb els seus gossos a la platja”. L’edil ha demanat la col·laboració de tots els propietaris que porten a les seues mascotes a la platja per tal de garantir les bones pràctiques i que “més ajuntaments s’unisquen a aquesta iniciativa que ja funciona satisfactòriament en localitats com Vinaròs”

Adopció de mascotes

Coincidint amb la ‘matxà’ de Sant Antoni d’aquest dissabte, l’associació Imanimalia, instal·larà una taula informativa per a oferir als veïns la possibilitat d’adoptar gossos i gats. Els voluntaris se situaran en un dels accessos al casc històric, per on circularan les comitives de participants en els actes organitzats amb motius d’aquesta festivitat. L’associació oferirà informació sobre els avantatges de l’adopció sobre la compra i acceptarà donacions tant d’aliments com de material per a la cura d’aquests animals.

Últimas noticias

Contenido relacionado