jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora situa en el districte marítim tres de les grans instal·lacions esportives del seu pla director

El Pla Director d’Instal·lacions Esportives d’Almassora, que va ser presentat ahir als clubs locals, inclou tres grans espais en el districte costaner del municipi. La construcció d’aquestes instal·lacions ha sigut valorada en 1.085.000 euros i la seua ubicació en diferents punts de la zona urbana del litoral permetrà “acostar els serveis esportius i socials a la platja i dinamitzar l’activitat sociocultural que oferim als residents”, com ha apuntat el regidor d’Esports, Xavier Trenco.

El primer d’aquests projectes serà la construcció de la Casa de la Mar, un edifici que operarà com a centre esportiu i que disposarà de sales polivalents per a usos socials i culturals. Aquest nou espai “facilitarà que aquests serveis arriben a la platja en disposar d’un lloc en el qual oferir-los”, en paraules de Trenco.

En el pla purament esportiu, aquest centre s’especialitzarà en activitats nàutiques com el surf o el windsurf, per al qual el consistori delimitarà un canal de natació dins de l’aigua que servirà per a impartir classes i realitzar exercicis d’iniciació d’aquestes disciplines. El cost total de la construcció de la Casa de la Mar i de la creació de la zona de natació ha sigut pressupostat en 375.000 euros i està previst que siga erigit al costat del Roser del Mar.

Prop d’aquesta zona, en la intersecció entre els carrers Polits i l’Arròs, el pla director contempla la creació d’una pista poliesportiva a l’aire lliure, en la qual hi haurà equipaments per al públic infantil i juvenil (com una pista de patinatge i màquines de gimnàstica) i per a la realització d’exercicis específics per a persones majors.

El parc disposarà també d’una pista de voleibol de platja, en tractar-se d’una instal·lació pròxima al mar, i s’estima que el pressupost per a la seua execució ronde els 380.000 euros.

La zona nord del districte marítim també disposarà d’un espai a l’aire lliure, que se situarà en els voltants del Camí Om Blanc. Les característiques d’aquesta instal·lació, en la qual també podran trobar-se equipaments infantils, juvenils i per a la tercera edat, busquen donar servei als residents d’aquesta zona de la platja i que el parc servisca com a element de cohesió social i punt de trobada.

“Per primera vegada la costa d’Almassora ha sigut inclosa en un pla d’instal·lacions esportives, serveis que el veïnat demanda i que serviran també per a valorar les urbanitzacions de recent construcció”, ha assegurat la regidora de Platges, Amaya Gómez, a qui Trenco ha detallat les actuacions que afecten el districte marítim.

Gómez ha destacat que “aquests nous espais serviran per a millorar l’oferta de turisme verd i familiar que estem desenvolupant per a la platja d’Almassora i oferir una experiència completa, que permeta els visitants romandre més temps en el municipi”.

Últimas noticias

Contenido relacionado