domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora dissenya una Cavalcada de Reis segura i innovadora

La seguretat serà esta vesprada el pilar de la Cavalcada de Reyes d’Almassora, que recorrerà a partir de les 18.00 hores l’itinerari de costum. Així, al dispositiu especial de la Policia Local se sumarà la contractació de seguretat privada i la col·laboració dels voluntaris de la Junta Local de Festes, que flanquejaran les carrosses. De fet, i per a evitar riscos, les Seues Majestats d’Orient seran els únics que llançaran caramels al públic per a prevenir accidents entre els més xicotets.
L’edil de Festes, Isladis Falcó, ha agraït la col·laboració dels voluntaris, que ha sigut decisiva per a renovar la decoració de les carrosses i dotar-les de tots els elements de seguretat. D’aquesta forma, els vehicles desfilaran amb els laterals folrats amb la intenció que cap xiquet puga quedar atrapat. “És nostra major preocupació en una vesprada que s’espera multitudinària”, segons Falcó. “Solament demanem que es divertisquen i que respecten el perímetre de seguretat”, ha considerat.
Entre les novetats d’aquesta edició destaca la figura de la castanyera, que anirà acompanyada en la seua carrossa per la reina i les dames del municipi. La Regidoria de Festes ha atès així la petició de Paula Muñoz Caudet i la seua cort d’honor de participar en aquest esdeveniment que recorrerà l’itinerari de costum amb eixida des de l’avinguda José Ortiz i final en l’edifici consistorial.
En aquesta ocasió, les Seues Majestats d’Orient canviaran el vehicle convencional per un tren urbà per a desplaçar-se fins a la residència de la Tercera Edat a lliurar els seus regals als majors d’Almassora. A la seua eixida del geriàtric pujaran de nou als vagons per a traslladar-se fins a l’inici de la cavalcada. Una vegada asseguts en els trons de les carrosses, el tren quedarà a la disposició dels integrants més xicotets de l’Escola de Tambors de l’agrupació Tambors de Passió. Els joves tamborilers seran els encarregats d’obrir la desfilada.
A més de la bústia real i els vehicles carregats amb els regals, la Cavalcada de Reis d’Almassora incrementarà l’animació dedicada als més xicotets amb els espectacles programats per les companyies de la província Xarxa Teatre i Scura Splats. Un centpeus, un caragol i una aranya gegants desfilaran al costat d’altres personatges de fantasia per a reforçar l’espectacle infantil. A la seua arribada a l’edifici consistorial, l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, convidarà a Melchor, Gaspar i Baltasar a saludar des de la balconada de la plaça Pere Cornell. Posteriorment atendran als menuts que vulguen traslladar-los els seus últims desitjos.

Últimas noticias

Contenido relacionado