Almassora busca millorar l’atenció d’emergències, col·laborant ajuntament, Policia Local i centres de salut

Revisaran el protocol de localització de persones, accidents de trànsit i urgències que requerisquen intervenció mèdica.

346

La regidora de Sanitat, Diana Belliure, s’ha reunit amb la cap de zona bàsica d’Almassora, Gema Monforte, i la Policia Local a fi d’estudiar la introducció de millores en relació a l’atenció d’emergències. L’objectiu fonamental de la trobada ha sigut estudiar les alternatives per a evitar duplicar avisos i, per tant, incrementar l’efectivitat en la derivació d’efectius.

En aquest sentit, les parts han acordat revisar el protocol d’actuació amb vista a la instal·lació del servei de geolocalització de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències (AVRSE), el qual començarà utilitzar pròximament la Policia Local d’Almassora. Com a punt de partida, el cos de seguretat local dissenyarà operatius per a respondre a emergències sanitàries, accidents de trànsit i localització de persones, a més de per a atendre incendis i incidències vinculades a la seguretat ciutadana.

Belliure ha posat en relleu “la implicació de Sanitat per a oferir una resposta més ràpida als accidents a Almassora”. La regidora també ha volgut agrair la col·laboració de Monforte com a presentadora en la conferència oferida ahir per la doctora Teresa García Redón, responsable de la Unitat de Prevenció del Càncer de Mama de Castelló, en la qual va abordar les estratègies de prevenció del càncer i la situació actual de la malaltia.

D’altra banda, l’edil s’ha compromés a difondre entre la població el servei d’urgències que presta el centre de salut Pius XII, el qual opera en horari de matí de 8.00 a 15.00 hores. “És necessari posar l’accent en aquest horari de servei, que la gran majoria dels usuaris desconeix, per a evitar la saturació de les urgències en el centre de salut del carrer Sant Pere”, ha manifestat la regidora.

Entre les actuacions, que la delegació de Sanitat i Serveis Socials porten avant en els centres d’atenció primària del municipi, destaquen els tallers de musicoteràpia per a dones embarassades i l’atenció coordinada amb el Consell en matèria de polítiques socials. Així mateix, ambdues administracions col·laboren cada estiu en la realització d’un simulacre d’emergència per ofegament a la platja d’Almassora, en el qual el personal del centre de salut del districte marítim atén a la suposada víctima.