lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora rep els primers 153.000 euros de fons Feder

L’Ajuntament d’Almassora aprovarà la setmana vinent la primera modificació de crèdits finançada totalment amb inversió Feder de la Unió Europea. L’operació, que supera els 153.000 euros, permetrà destinar el 50% dels fons municipals reservats en el seu moment per a les obres del carrer Sant Jaume a altres necessitats després de la injecció del capital europeu. Un ple extraordinari certificarà aquesta reserva.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha explicat que la quantitat procedeix dels 306.883,24 euros que va retenir en el seu moment l’Ajuntament d’Almassora per a executar dues fases del bulevard Sant Jaume: el tram entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig i el corresponent a Dos de Maig fins a Mare Déu de Gràcia, en la vorera nord d’aquest vial. L’arribada dels fons Feder permet recuperar ara el 50% de l’operació.

En concret, 105.375,97 euros procedeixen del primer tram de carrer i els 48.065,07 restants corresponen a la remodelació de la vorera nord. “La suma es distribuirà en necessitats puntuals que ja hem quantificat perquè aqueixa injecció europea tinga una repercussió directa en la ciutadania d’Almassora”, ha assenyalat Agustí.

Inversions urgents
Entre altres, 15.000 euros es destinaran a la neteja de solars municipals amb l’objectiu de reforçar les labors que duen a terme els serveis municipals i una quantitat similar anirà destinada a millorar l’asfaltat de polígons industrials per a facilitar el trànsit de vehicles pesats i garantir la seguretat viària. “Són inversions prioritàries per a Almassora que s’haurien dilatat en el temps si no fora per l’arribada d’aquestes subvencions europees”, ha apuntat l’alcaldessa, Merche Galí.

La munícep ha incidit que aquest és un “ple històric” per la transcendència de les primeres ajudes de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). “El procediment segueix amb l’esforç titànic de tots els departaments municipals, que des que ens va concedir la Unió Europea la subvenció ha de seguir el cronograma marcat pel Ministeri d’Hisenda sense descurar el dia a dia dels assumptes municipals”, segons Galí.

De fet, l’equip de govern i els tècnics coincideixen en la necessitat de dur a terme noves contractacions que reforcen els serveis d’Urbanisme de la casa per a evitar un col·lapse en la rutina laboral. A la gestió habitual se sumen els 10 milions d’euros d’EDUSI i el programa Edificant, valorat en 17 milions a Almassora.

Últimas noticias

Contenido relacionado