martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

‘9 pasos’, el curtmetratge del director d’Almassora Moisés Romera, competeix per un Goya

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Cultura, Isladis Falcó, han rebut aquest matí en el consistori a Moisés Romera Pérez, director i guionista local que dissabte que ve competirà en el Palau de Congressos de Sevilla pel premi Goya a millor curtmetratge de ficció amb ‘9 pasos‘.

La cinta, codirigida al costat de la valenciana Marisa Crespo, ha sigut guardonada en diversos festivals i arriba a la XXXIII edició dels Goya després que l’Acadèmia de Cinema preseleccionara 15 obres. Posteriorment, els acadèmics van habilitar un termini per a la votació de les cinc que competiran aquest dissabte en la gala de Sevilla i entre les quals figura la del cineasta almassorí.

“Ens sentim molt orgullosos que el nom d’Almassora estiga present, a través de Moisés Romera, en una gala amb la repercussió de la dels Goya per al món del cinema i demostrar així que el talent dels professionals d’ací en res ha d’envejar al que generen altres ciutats amb més facilitats per al sector”, ha declarat Galí. “Estarem molt pendents de la pantalla el dissabte a la nit”, li ha assegurat al cineasta, “encara que només la nominació ja és un reconeixement extraordinari”.

El curt té una durada de set minuts en els quals el pare de Saúl, fart que el seu fill li desperte cada nit per a anar al bany, “li ensenyarà a ser un home valent”, segons resa la sinopsi del ‘thriller’. Sota el segell de la productora d’Almassora Projecta Films&Media, Romera s’ocupa amb la valenciana Marisa Crespo de la direcció, producció i guió d’aquesta obra que ha collit nombrosos premis des de la seua estrena el gener de 2018.

És el cas del guardó a millor curtmetratge internacional del festival Gardunha Fest de Portugal, l’esment especial en el festival de Croàcia o el premi a l’excel·lència cinematogràfica del Nassau Film Festival dels Estats Units. Acumula també les nominacions del Grossmann Fantastic Film and Wine Festival d’Eslovènia, el Lund International  Fantastic Film Festival de Suècia, el Brussels International Fantastic Film Festival de Bèlgica o l’última edició dels premis Forqué.

Romera, que diu portar fent cinema “mitja vida”, ha projectat en més de mil festivals de 60 països. En l’última dècada ha realitzat una dotzena de curtmetratges que acumulen 140 premis. A més, va ser pioner en la creació del primer film interactiu, en el qual el públic decideix el desenvolupament de la cinta a través dels seus mòbils.

Últimas noticias

Contenido relacionado