martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora inicia la instal·lació d’antenes per a la xarxa wifi municipal

Els treballs es distribueixen entre el nucli urbà i la platja.

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat la instal·lació de les antenes que permetran implantar la xarxa wifi gratuïta municipal en 2016. Els treballs s’han repartit entre el nucli urbà i el districte marítim per agilitzar la infraestructura necessària d’accés lliure a internet. La biblioteca de la platja o la plaça Santa Isabel són alguns dels enclavaments que ja disposen d’antenes.

La regidora de Modernització, Merche Galí, ha apuntat que cadascun dels punts wifi municipals estarà senyalitzat perquè els usuaris coneguen l’existència d’aquesta prestació i puguen connectar-se a la xarxa de forma gratuïta. En aquest sentit, l’edil ha assenyalat la possibilitat d’ampliar la cobertura fins a prop de 20 espais entre el nucli urbà i la platja, un projecte en el qual ja treballa el departament municipal d’Informàtica.

La previsió implica instal·lar accés wifi als edificis públics, així com a les places, la platja i els espais de major trànsit de veïns. L’Ajuntament d’Almassora ha reservat una partida de 20.000 euros en les inversions del any vinent per executar aquest projecte, si ben el cost total podria reduir-se després de l’adjudicació del servei a la signatura de telecomunicacions que oferisca millors prestacions a través de l’operadora triada. El plec de condicions es publicarà en el primer semestre de 2016.

Mentre, els tècnics continuen amb la instal·lació progressiva de les antenes perquè tota la infraestructura estiga llista per funcionar quan el procés administratiu haja finalitzat. L’objectiu que persegueix el consistori és la reducció dels costos del servei a través d’una única inversió que suposarà la instal·lació permanent de la xarxa wifi enfront del desemborsament anual de 6.000 euros anunciat per l’anterior equip de govern per la gestió externa.

Per Galí, “l’engegada de la nostra pròpia xarxa suposa un avanç en la modernització del municipi i un nou al·licient per a la participació ciutadana”. En aquest sentit, l’edil ha recordat que el consistori ha obert noves vies de comunicació directa entre l’Administració local i els ciutadans com els pressupostos participatius, la definició de les estratègies de futur per optar als fons FEDER de la Unió Europea, els vídeos de les sessions plenàries, el Portal de la Transparència o la descàrrega dels formularis per tramitar les ajudes a la compra de llibres de text.

Últimas noticias

Contenido relacionado