lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Marzà: “Almassora compta per ara amb 16,2 milions d’euros per a infraestructures escolars”

Durant aquesta legislatura, hi ha fetes i programades a Almassora 9 actuacions de millores, ampliacions i construcció nova en 6 centres de la localitat

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, s’ha reunit amb les comunitats educatives dels centres educatius d’Almassora per a transmetre de primera mà les diferents actuacions en matèria d’infraestructures escolars i les diferents millores en qualitat educativa que s’estan duent a terme durant aquesta legislatura en la població.

Durant aquesta legislatura, hi ha fetes i programades a Almassora 9 actuacions de millores, ampliacions i construcció nova en 6 centres educatius de la localitat. 3 de les actuacions consisteixen en la construcció de centres educatius nous: el CEIP Santa Quitèria, el CEIP Ambaixador Enrique Beltrán i la represa de les obres del CEIP Regina Violant.

En aquest sentit, el màxim responsable d’Educació de la Generalitat ha volgut transmetre a les famílies i als equips directius de les escoles i dels instituts d’Almassora que “l’escola en moviment que estem construint entre totes i tots té el seu puntal en vosaltres, les famílies i els docents que dia a dia treballeu de valent i participeu en l’aprenentatge dels xiquets, xiquetes i joves d’Almassora”.

“Sempre hem estat i sempre estarem al vostre costat per a posar solució a les nefastes infraestructures que ens va deixar l’antic govern i per a implantar la qualitat educativa que estem duent a terme amb més professorat i més recursos educatius per a l’alumnat d’Almassora”, ha continuat.

Així mateix, Vicent Marzà ha apuntat que “la prioritat de totes les persones que ens reunim ací és que l’alumnat d’Almassora tinga aules dignes. Un exemple paradigmàtic ha sigut el Regina Violant. Amb el Govern del Botànic vam iniciar les obres del centre després que l’alumnat estiguera en barracons 9 anys i sense cap gestió feta per l’antic govern. Després l’empresa va paralitzar les obres i de nou hem aconseguit que s’estiga tramitant la represa de les obres per valor de 5,7 milions d’euros”.

En aquest sentit, Marzà ha afegit que “però no només el Regina Violant. Hem realitzat ja diverses actuacions de millora i retirada de fibrociment a l’EI Sant Josep, a l’IES Álvaro Falomir i al CEIP Doctor Errando Vilar”.

Així mateix, el responsable d’Educació ha detallat que actualment ja hi ha signades 4 delegacions de competències mitjançant Edificant per valor de 10,3 milions d’euros que adjudica íntegrament Educació de la Generalitat perquè l’Ajuntament d’Almassora tramite les obres de la construcció nova del CEIP Santa Quitèria per 4,2 milions d’euros; la construcció nova del CEIP Ambaixador Enrique Beltrán per 6,1 milions d’euros; i millores a l’IES Álvaro Falomir i el CEIP Doctor Errando Vilar per valor de 56.950 euros i 51.087 euros respectivament.

Així mateix, s’ha explicat que s’està a punt de delegar les competències a l’Ajuntament mitjançant Edificant per a rehabilitar la cuina i el sistema de climatització del CEIP Cardenal Cisneros amb un pressupost per part d’Educació de la Generalitat de 124.535 euros.

Qualitat i innovació educativa

Els responsables d’Educació han volgut explicar també als representants de les comunitats educatives d’Almassora les diferents mesures empreses per a la millora de la qualitat educativa a les aules.

Segons Marzà, “aquest no és un tema menor. Hem passat de la urgència a superar les retallades de l’antic govern en matèria educativa, perquè per a nosaltres l’educació està al centre de totes les polítiques. Per això estem ja invertint 1.300 euros més per alumne que abans”.

En aquest context s’ha fet referència als passos que s’han anat fent per a garantir la igualtat d’oportunitats a les escoles i als instituts amb l’establiment i la consolidació de Xarxa Llibres, l’augment d’aules de dos anys gratuïtes, l’augment de professorat en el sistema educatiu i l’augment d’ajudes com les beques menjador.

Pel que fa al tram 0-3 anys, actualment a Almassora hi ha l’escola infantil Sant Josep, de la qual és titular la Generalitat. Disposa de 6 aules i 120 places totalment gratuïtes. Així mateix, s’ha augmentat el professorat en tots els centres educatius de la localitat: “Tenim 34 mestres i professors més a Almassora des d’aquesta legislatura, hem passat de 279 a 313 ja en aquest curs”, ha afirmat el secretari autonòmic Miquel Soler.

A més, aquest curs hi ha auxiliars de conversa en anglés a 4 centres educatius de la localitat, el CEIP Cardenal Cisneros, el CEIP Doctor Errando Vilar, el CEIP Regina Violant i el CEIP Ochando.

“És molt important també garantir de manera efectiva l’aprenentatge de llengües a l’alumnat i que puga adquirir competència lingüística en anglés a l’escola sense haver de pagar-se acadèmies de la seua pròpia butxaca”, ha explicat Soler.

Últimas noticias

Contenido relacionado