18:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora notificarà individualment als propietaris de terrasses els requisits per garantir la seguretat

A partir de gener de 2016 prop de 90 bars i restaurants rebran una notificació de l’Ajuntament d’Almassora en la qual quedaran detallats tots els requisits, terminis i documents a aportar per a la renovació del permís de terrassa. Aquesta notificació serà adaptada individualment a tots aquells negocis les terrasses dels quals ocupen la calçada, gràcies al llistat elaborat per la Policia Local en base al qual departament d’Activitats elaborarà els requeriments.

L’escrit recordarà als llicenciataris que han d’exhibir en un lloc visible l’autorització municipal per a l’activitat de la terrassa i el nombre de taules permeses, així com tots aquells aspectes que hagen de ser tinguts en compte per a la renovació del permís com l’existència elements de protecció i separadors per a evitar accidents.

El regidor d’Hisenda, Roger Beltrán, ha explicat que, des de juliol, 24 negocis han rebut l’avís de l’Ajuntament per a tramitar la seua autorització o estudiar la seua localització amb la finalitat de garantir la seguretat. Tal com ha explicat el regidor “hi ha hagut dos casos, que es trobaven en zones poc transitades, en els quals hem modificat el sentit del tràfic per a facilitar a l’instal·lació de la terrasses”. Segons Beltrán, totes aquestes accions atenen a “la nostra voluntat per ajudar a que l’hostaleria local funcione i ho faça amb totes les garanties de seguretat”.

En aquest sentit, el regidor de Seguretat, Santiago Agustí, ha recordat que la Policia Local pot proporcionar informació als propietaris sobre elements de clos o reflectors, que ajuden a millorar la protecció i la visibilitat dels recintes. L’edil ha remarcat que, segons arreplega l’Ordenança Reguladora d’Instal·lació de Terrasses amb Finalitat Lucrativa en la Via Pública, tots els locals que compten amb recintes exteriors, “hauran de tindre elements de protecció que garantisquen la seguretat dels usuaris”.

Cal recordar que, el passat mes d’agost, l’Ajuntament d’Almassora va crear un protocol de seguretat a aplicar en tots aquells negocis que comptaren amb terrasses situades en la calçada. Segons aquest protocol, els propietaris haurien d’instal·lar les pertinents mesures de protecció de cara a la renovació anual de la seua llicència, una renovació que serà la que tramite ara el departament d’Activitats.

Últimas noticias

Contenido relacionado