14:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora obri el Banc de Terra a les ONG

La Regidoria d’Agricultura d’Almassora, impulsora del Banc de Terra, ha apostat per obrir aquesta iniciativa a les ONG locals com a oportunitat formativa i per a proveir de productes de primera necessitat a persones en risc d’exclusió social. Així va informar ahir l’edil de l’àrea, Santiago Agustí, als representants de Creu Roja, Mans Unides i Càritas d’Almassora en la reunió celebrada en el consistori, a la qual també van assistir l’alcaldessa, Susanna Nicolau; l’edil de Benestar Social, Diana Belliure, i la regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí.

Segons la previsió que barreja l’equip de govern, unes 15 persones podrien beneficiar-se del projecte a través del treball de les terres, els productes de les quals destinarien a autoconsum. Per aquest motiu, Agricultura i Benestar Social van convidar als col·lectius a estudiar la seua viabilitat i implicar-se “en una iniciativa social que no dependria de la caritat, sinó de l’esforç comú i del treball en el camp”. Els portaveus de Càritas, Mans Unides i Creu Roja es van comprometre a valorar la proposta i traslladar una resposta a l’equip de govern en una nova reunió que se celebrarà en 15 dies.

Durant la trobada, el regidor d’Agricultura va informar les ONG de la recent aprovació per part del Consell Agrari Municipal de les bases per a promoure el Banc de Terra durant 2016. Els objectius prioritaris són garantir la continuïtat de l’activitat agrària municipal i, a més, oferir una formació agrícola directa que puga servir com a recurs laboral a determinats sectors de la població. En aquest sentit, els representants municipals van instar a les ONG a consensuar un col·lectiu al qual cedir una parcel·la per al seu cultiu.

En cas d’engegar-se, els participants aprendrien a conrear la terra i els cicles de l’agricultura i es quedarien per a autoconsum la producció de la finca treballada. Quant a formació, ha expressat l’equip de govern, els beneficiaris del programa podrien incrementar les seues competències en agricultura per a incorporar-se al mercat laboral en aquesta especialitat.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Almassora frenaria la pèrdua de superfície agrícola conreada i col·laboraria com a intermediari entre el propietari de les terres i les ONG per a informar, facilitar el contracte i agilitar els tràmits entre el propietari-arrendador i l’agricultor-arrendatari. Les dues parts interessades fixarien els termes de l’acord en un contracte per a garantir que es compleixen les condicions.

Cal recordar que fins avui el Banc de Terra d’Almassora, que no té activitat, està destinat a agricultors que volen augmentar la superfície de les seues explotacions, propietaris que no desitgen conrear les seues parcel·les, persones que volen iniciar-se en l’activitat agrícola i cooperatives i altres empreses agràries.

Últimas noticias

Contenido relacionado