Almassora obrirà solars municipals com aparcament en el nucli urbà

L’Ajuntament d’Almassora adequarà solars municipals com a pàrquings públics, el primer comptarà amb 30 places.

493

L’Ajuntament d’Almassora estudia l’obertura de solars municipals com a espais d’aparcament en el nucli urbà. L’equip de govern entén que “aquesta mesura suposarà una millora de la seguretat vial, alleujarà la saturació de vehicles i contribuirà a reduir l’abandó de les parcel·les i els alts costos de neteja que assumeix el consistori”.
“La prioritat implica obrir espais d’aparcament entorn de la Vila, on les limitacions del nucli antic redueixen la capacitat d’estacionament respecte a altres zones d’Almassora”. És per açò que l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat els solars de titularitat pública al costat de l’inspector municipal per a valorar les possibilitats.
El carrer del Lledoner, a l’esquena del col·legi Cardenal Cisneros, serà el primer a albergar un dels aparcaments públics. Els tècnics d’Urbanisme calculen que en les pastilles de sòl disponibles afloraran al voltant de 30 places després de l’adequació del paviment. “És una xicoteta inversió que generarà un impacte positiu als veïns de la zona, que tindran més facilitats per a aparcar, sobretot a les hores d’entrada i eixida del col·legi”, en paraules de Martinavarro.
De fet, aquest és un dels principals motius que han portat a l’equip de govern a plantejar l’adequació del solar, que també està pròxim a la Casa de la Música, seu dels assajos de la UIM L’Esmeralda i l’Escola de Música Mestre Agut Manrique, entre altres. “Si les famílies poden deixar els cotxes en aquest espai, evitem major embós en la porta principal i millorem la seguretat”, segons les mateixes fonts.
A més, la mesura està encaminada també a garantir el manteniment dels solars, que requereixen constants esbrosses per a evitar la proliferació d’herbes i plagues, així com l’abandó d’estris. El pas constant de vehicles contribuirà al fet que aquest espai estiga net i reduirà així els costos que sufraga l’Ajuntament d’Almassora per a endreçar les parcel·les.