viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora posa en marxa els seus primers pressupostos participatius dimarts que ve

A partir del dimarts 24 de novembre i fins al 6 de desembre, els almassorins podran contribuir a l’elaboració del pressupost municipal de 2016 gràcies als primers pressupostos participatius del municipi. En els fullets elaborats pel consistori figura una llista de set inversions que els veïns hauran de prioritzar numerant-les. A més, les regidories d’Hisenda i Participació Ciutadana, impulsores d’aquesta iniciativa, han acordat deixar un espai lliure per a l’aportació de noves idees quant a inversions.

L’Ajuntament distribuirà els fullets en deu punts diferents de la localitat per a, en paraules de l’alcaldessa, Susanna Nicolau, “facilitar l’accés al màxim i que arribe a tots els veïns”. Aquests punts seran la biblioteca, la piscina i el poliesportiu municipals, l’Ateneu Jove, el Centre Pla de la Torre (Carabineros), la Casa de la Música, els centres socials de Corell, Fátima i Sant Felipe i la pròpia casa consistorial. En ells també s’instal·laran bústies degudament identificades en les quals els ciutadans podran dipositar el fullet una vegada emplenat.

A aquesta opció, cal sumar la participació online. El departament d’informàtica ha creat un apartat especial en la web municipal (www.almassora.es) en el qual, a partir del pròxim dimarts, els veïns podran descarregar-se el document, emplenar-lo i enviar-lo per correu electrònic a l’adreça que es facilitarà per a açò. En aquesta mateixa línia, la regidora de Participació Ciutadana i Modernització, Merche Galí, ha avançat que “també habilitarem una opció en el perfil de Facebook de l’Ajuntament perquè els usuaris puguen triar la inversió que consideren prioritària”.

El regidor d’Hisenda, Roger Beltrán, ha explicat que els projectes en els quals inverteix el consistori “són per als veïns, per la qual cosa resulta lògic que siguen ells qui trien els que consideren més necessaris”. “Aquests seran uns pressupostos participatius, però també molt representatius del que vol la població”, ha assegurat l’edil.

En la llista d’inversions plantejada per l’equip de govern local figuren la remodelació i millora de l’entorn de l’església de San José, incloent la creació de passos accessibles (pressupostada en 30.000 euros), la millora de l’accessibilitat de les voreres en diverses zones de la localitat (valorada en 40.000 euros) o la primera fase de la remodelació del carrer Sant Jaume i la creació d’un carril bici (amb un cost de 100.000).

Uns altres dels projectes plantejats són la instal·lació de pistes i equipaments esportius en el Roser del Mar, Paratge de Santa Quitèria i al costat de la pista de ciclisme de Darremur (valorades en 50.000) o la renovació de les aules de l’Escola Taller (que ascendeix a 100.000 euros) amb la qual l’Ajuntament pretén recuperar el seu ús formatiu i millorar les perspectives laborals dels joves. Finalment s’ha inclós en la llista la instal·lació d’una passarel·la elevada, d’un tram d’un quilòmetre, en el passeig marítim (amb un cost de 105.000 euros).

Últimas noticias

Contenido relacionado