viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora renunciarà al paper en l’Administració a l’octubre

L’Ajuntament d’Almassora es convertirà en Administració amb zero paper a partir d’octubre. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcaldessa en funcions, Merche Galí, després que començara la prova pilot que consisteix, entre altres, a escanejar la documentació que porta la ciutadania i retornar-la perquè tots els expedients queden emmagatzemats telemàticament i el paper vaja reduint-se gradualment fins al punt que l’Arxiu municipal deixarà de rebre material des d’aquesta tardor.

Galí ha assenyalat que entre els objectius d’aquesta mesura figura ampliar la seguretat de la protecció de dades i reduir el consum de paper per a contribuir al medi ambient.

D’aquesta manera, tota la documentació confidencial que donarà registrada en les bases de dades internes i el volum de consum de paper caurà de forma considerable atés que un dels departaments més afectats és el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC).

D’aquesta forma, totes les instàncies i documents que la ciutadania aporte al SIAC en cas d’optar per tràmits presencials quedaran registrades de forma telemàtica i la plantilla que s’encarrega d’aquest departament retornarà el paper físic a qui el present una vegada registrat. Per part seua, cada expedient electrònic que òbriga el personal de l’Ajuntament anirà incorporant progressivament els diferents documents ‘on-line’, de manera que no existisca risc de pèrdua o destrucció. Aquesta pràctica funciona ja en el departament d’Estadística que, en el cas dels empadronaments, ha renunciat a l’emmagatzematge de paper.

L’alcaldessa en funcions ha recordat que un dels compromisos adoptats en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) implica reduir la despesa de paper i avançar cap a l’Administració electrònica. “És per això que activem ara una prova pilote que ens permetrà valorar les deficiències i punts a millorar perquè després de l’estiu aquesta Administració siga exemplar”, segons Galí.

Contractació
Una de les novetats d’aquesta proposta es va posar en marxa ahir amb la incorporació de la signatura digital a la contractació de personal. Els departaments d’Informàtica i Contractació han habilitat una plataforma que permet la signatura de personal de la casa i extern per a accelerar els tràmits.

Últimas noticias

Contenido relacionado