1.770 persones es reuneixen a Almassora per a celebrar el Dia dels dels Xiquets i els Majors

Els aficionats reprenen el cartell de bous al carrer després de la festivitat de la patrona.

654
• Rècord de participació en unes festes multitudinàries que han reunit a desenes de milers de persones en la plaça Major • Mil cinc-cents joves gaudeixen de l'esdeveniment més colorit en la seua tercera edició

El Dia dels Xiquets i els Majors reuneix hui a Almassora a 1.770 persones en l’equador de les festes en honor a Santa Quitèria. Els prop de 400 xiquets xicotets inscrits en les activitats del matí se sumen als 1.380 majors que compartiran espectacle musical i berenar a partir de les 19 hores.

La coincidència dels dos actes en la mateixa jornada es produeix en evitar que es solapara el Dia dels Majors amb les celebracions, ahir, en honor a la patrona, ja que tradicionalment és la jornada del dimarts quan té lloc aquest multitudinari berenar. En aquesta ocasió, i com de costum, els majors rebran un pícnic a la seua arribada a la plaça Pere Cornell compost per entrepà, una peça de fruita, aigua i un dolç.

Després de l’obertura de portes i el repartiment del berenar tindrà lloc l’actuació d’Helena Bianco i ‘Los Mismos‘, a més de Jaimito Borromeo i Eva María, sobre l’escenari habilitat per a l’ocasió. Els operaris han distribuït aquest matí les cadires “en la major convocatòria registrada d’aquest esdeveniment que l’any va reunir a una mica més de 1.300 majors i en aquesta ocasió hem aconseguit els 1.380”, segons la regidora de Festes, Isladis Falcó.

Serà l’acte més multitudinari de la jornada que també ha centrat la seua atenció en els més xicotets durant el matí. Fins a 390 xiquets han participat en les activitats organitzades per Lluïsos Almassora i la Junta Local de Festes en el Recinte Fester. A la seua arribada, els participants han rebut l’esmorzar, compost per entrepà i suc o aigua per a agafar forces i participar en els jocs tradicionals, inflables i festa de l’escuma previstos per a l’ocasió.

D’altra banda, Almassora reprén hui el seu cartell de bous al carrer amb l’exhibició del bou de Jandilla patrocinat per El Polp, El BocaoGamusinosPirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba i La Tolka i, en segon lloc, amb l’astat d’Herederos de Jacinto Ortega que comparteixen les penyes Barrilet, Penjats, El Racó i Els que faltàvem 1979. Cal recordar que el bou substitueix a l’exemplar de Robert Margé anunciat en els cartells.

A més, el programa de la jornada inclou l’obertura de l’espai Darremur Orgànic, la recollida de les primeres borses de les penyes que participen en el concurs de reciclatge i el ball de plaça organitzat per l’associació cultural El Torrelló en la plaça Santa Teresa. Per la seua banda, la Residència Municipal de la Tercera Edat acollirà l’actuació de Tomás Rubio a les 17.30 hores, mentre que la plaça Santa Isabel congregarà als assistents a les activitats infantils i tallers a les 18.30 hores.