17:03 - viernes, 1 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Amparo Marco es compromet amb els veïns a condicionar l’edifici del Primer Molí

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit avui amb una representació de la junta directiva de l’Associació de Veïns del Primer Molí, encapçalada pel seu president José Benedito, per a conéixer de primera mà les necessitats i la situació d’aquest important barri de la ciutat.

La principal demanda dels veïns s’ha centrat en la situació del local del Primer Molí, que alberga la tinença d’alcaldia, una sala de lectura i els locals de la mateixa associació. Els representants veïnals han agraït a l’alcaldessa que fa uns mesos es pintara part d’aquest edifici però li han sol·licitat que es realitze un manteniment constant del mateix, extrem al qual s’ha compromés Marco qui ha explicat que “el Govern Local és conscient que les característiques d’aquest edifici provoquen problemes d’humitat que fan que siga necessari un manteniment constant i així ho farem”. Així mateix, els veïns li han traslladat la possibilitat de redistribuir els diferents espais de l’edifici perquè totes les activitats que alberga siguen compatibles, una actuació que l’equip de govern també estudiarà.

L’alcaldessa i els membres de la junta directiva també han abordat el procés de pressupostos participatius, la partida dels quals s’ha vist duplicada per al 2016 i suposarà la inversió 1,6 milions d’euros, i les obres que s’executaran en el districte Nord. En aquest sentit, Marco s’ha compromés a estudiar la viabilitat d’executar una obra que no han entrat en aquests pressupostos i que és una antiga demanda veïnal: l’ampliació de la plaça del Primer Molí.

Finalment, els veïns han agraït a Marco els treballs de millora dels horts urbans que està desenvolupant l’àrea de Sostenibilitat Ambiental, així com la labor de replantació de palmeres en la principal artèria del barri, l’avinguda Capuchinos, que s’ha vist greument afectada per la plaga del morrut roig.

Per la seua banda, l’alcaldessa també ha agraït als veïns la important labor que realitzen, i ha destacat que l’associació del Primer Molí és una de les més grans de la nostra ciutat, amb més de 800 famílies associades, i de les més actives, ja que organitzen entre 25 i 30 activitats esportives, culturals i socials, a més de nombrosos esdeveniments benèfics i de foment de la convivència.

Per a Marco, “les associacions de veïns han de tenir un paper clau en el desenvolupament de la nostra ciutat i per açò des del nou Govern Local estem elaborant un nou pla integral de participació ciutadana i anem a democratitzar les actuals estructures de participació”.

Últimas noticias

Contenido relacionado