martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Ballet de la Generalitat inicia una gira pel Circuit Cultural Valencià amb ‘El cant del cos’

El Ballet de la Generalitat realitzarà una gira amb el seu muntatge ‘El cant del cos’, que el portarà del 12 d’abril al 4 de juny, a catorze poblacions valencianes en què realitzarà un total de vint representacions.

Després de l’èxit d’aquesta producció de l’Institut Valencià de Cultura en la programació de festival Dansa València, on es va veure un fragment de l’espectacle a la plaça del Patriarca, la gira ha començat el 12 d’abril a Catarroja, per a després visitar les localitats de Mislata, Alboraia, Llíria, Sollana, Castelló, Alacant (Teatre Arniches), la Pobla de Vallbona, Benifaió, Benetússer, Petrer, el Campello i Benimodo.

‘El cant del cos’ és un espectacle de dansa que parla del cos com a vehicle d’expressió de sentiments i valors positius que tenim arrelats al nostre interior i que tal vegada desconeixem. Té una clara vocació didàctica per la seua temàtica: la necessitat que té el cos d’expressar-se en l’etapa de l’adolescència.

‘El cant del cos’ ha sigut creat per al Ballet de la Generalitat per Amaury Lebrun, coreògraf francés establit a Espanya, que després d’una llarga carrera com a intèrpret en companyies de prestigi com ara la Companyia Nacional de Dansa, sota la direcció de Nacho Duato, desenvolupa la seua labor creativa en el camp de la dansa contemporània.

La cita de Sigmund Freud, “Cap mortal pot guardar un secret. Si els seus llavis estan silenciosos, parla amb la punta dels dits”, és el punt de partida de l’obra ‘¿Qué secretos nos revela el cuerpo?’ ‘¿Qué podemos transmitir y adivinar con un simple centelleo de ojos?’, el cos balla i canta.

Últimas noticias

Contenido relacionado