jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Barrachina (PP) califica de “menyspreu de la Generalitat als pobles de Castelló en els pressupostos”

El vicepresident provincial de la Diputació, Miguel Barrachina, ha criticat aquest matí “el menyspreu del Govern Valencià a les necessitats dels municipis de la província de Castelló” després de rebutjar les cinc esmenes presentades a les Corts pels cinc plans estratègics plantejats ja durant el passat mes de setembre al president,Ximo Puig. Amb açò, el rebuig de la Generalitat als cinc plans provincials mostra l’oposició del Govern Valencià a treballar de forma conjunta amb la Diputació per atendre les necessitats plantejades pels pobles de Castelló.

Barrachina ha assenyalat que “mai un Govern valencià va menysprear tant als pobles de la província de Castelló. Amb la postura del bipartit valencià a no hi haurà esforç conjunt en la lluita contra les plagues de mosquits, en la creació d’un Pla d’Ocupació, o en la promoció de Castelló com la gran destinació turística que és amb el seu aeroport i amb l’AVE. Seguirem batallant en les Corts Valencianes, en el Parlament nacional, en cada ajuntament i en la Diputació per que la gent de Castelló puga tenir, almenys, la qual cosa mereix per part del seu Govern autonòmic”.

En aqueix sentit, cal tenir en compte que els cinc plans provincials presentats pel president Moliner a Ximo Puig sorgeixen de les necessitats plantejades pels municipis de la província: Pla Provincial contra els Mosquits i les Plagues, Pla Provincial d’Excel·lència Turística, Pla d’Ocupació Conjunta, Pla de Transport Rural a Demanda, Pla de Manteniment i Neteja de Montes.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] “Mai un Govern valencià va menysprear tant als pobles de la província en temes tan importants per als castellonencs”.   [/pullquote]
Cal recordar que el mateix president Puig ja va reconéixer a Moliner que són cinc iniciatives de gran importància de la província amb les quals va acceptar col·laborar, encara que de moment segueix sense consignació pressupostària autonòmica.

Barrachina ha insistit que “el que demanem no és una altra cosa que el que els pobles ens demanen que resolguem com a prioritari. Els mosquits han de combatre’s a l’inici de l’any, i no prop de l’estiu com ens passaria si es retarda l’arribada del finançament. El mateix passa amb la neteja de les muntanyes per a la prevenció d’incendis i per a l’aprofitament de massa forestal, també amb l’ocupació, el transport a la carta o el pla d’excel·lència turística. Són qüestions que no poden quedar relegades a un segon o tercer plànol perquè les necessitats que tenen els municipis de Castelló no esperen i hem d’actuar”.

Després de la no inclusió en els pressupostos ja aprovats de la Generalitat, el Govern Provincial de Castelló seguirà reivindicant la inclusió de les prioritats dels pobles castellonencs en les previsions econòmiques del Consell, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels castellonencs atenent a la singularitat de la província quant a la seua distribució poblacional, orografia i necessitats laborals i econòmiques.

Barrachina ha tornat a mostrar l’actitud de “màxima lleialtat i disposició a col·laborar amb la Generalitat en aquelles iniciatives que ajuden a pal·liar manques i ajuden especialment als col·lectius més necessitats. L’única cosa que li exigim és la mateixa lleialtat”.
Cal recordar que els cinc plans provincials d’actuació requeririen un desemborsament de la Generalitat menor als cinc milions d’euros, sempre amb l’esforç compartit de la Diputació i l’impacte positiu de la qual i capacitat d’arribada seria a tots els municipis de la província.

Per la no discriminació a Castelló i el foment de les seues oportunitats
El vicepresident Barrachina ha explicat que “la defensa de les iniciatives provincials suposa la defensa per la no discriminació de la Generalitat a la província de Castelló i pel foment de les oportunitats de la nostra província en total igualtat amb la resta de la Comunitat Valenciana”.

En aqueix sentit, Barrachina ha recordat que “tal com ja li va dir el president Moliner en la seua primera visita com a president a Ximo Puig, la província de Castelló no és ni vol ser la germana xicoteta de la Comunitat Valenciana, i vol, amb les mateixes oportunitats que la província de València i la d’Alacant, treballar per donar la millor qualitat de vida als seus ciutadans, perquè és millorar la vida diària de milers de castellonenques el que guia la nostra actuació en la Diputació”.

.

Últimas noticias

Contenido relacionado