Barreda recupera la senda de la victòria

323
Turís

Joan Barreda ha tornat a la senda guanyadora a una prova internacional valedora per a les Dakar Series 2018.

El de Torreblanca es va proclamar campió de l’Afriquia Merzouga Rally (Rallie del Marroc) amb superioritat sobre la resta de participants i sense cometre quasi cap error, en una prova que transcorre pel desert del Sahara i que es troba entre una de les més dures del panorama internacional, essència d’aquells primers rallies Paris-Dakar.

El pilot oficial Honda ha tornat al ritme de la victòria després d’haver patit una lessió a la darrera edició del Dakar, que el va obligar a retirar-se i que ha fet que el de Torreblanca haja estat operat del braç fa unes poques setmanes, obligant el físic a un esforç extra.

Foto: Monster Energy HRC Team

És per aquest motiu pel qual Barreda no arribava a la prova del Marroc com a un dels principals contendents a emportar-se aquesta edició. Per això, major sensació de triomf demostrava Barreda en les declaracions posteriors a la consumació de la victòria, per no haver-se trobat del tot bé damunt la moto i per haver aconseguit millorar la seua recuperació, que encara es troba en les seues darreres fases, tot això amb un triomf final igual de meritori que de inesperat per a tot l’equip.

Barreda va finalitzar per davant del seu company, l’argentí Kevin Benvides, segón, i del xilé Pablo Quintanilla, actual campió de la Copa del Món de Raids, que va finalitzar tercer a la general.

Torna a vencer el jove pilot de La Plana Alta que continua demostrant ser un dels ‘riders’ espanyols en millor forma en el panorama actual de les carreres de resistència off-road, i que tan sols necessita un punt més de fortuna per a coronar-se com a un dels millors del món.

La pròxima prova de les Dakar Series 2018 es disputará en el Rallie-Raid de la Xina, a disputar-se les properes setmanes per paratges del desert del Gobi.