sábado, 25 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Basílica de la Verge commemora el 350 aniversari de la seua inauguració

La Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats de València commemorarà aquest mes de desembre el 350 aniversari de la seua inauguració i la translació de la venerada imatge de la Mare de Déu.

Així, el pròxim 21 de desembre, el saló d’actes de la Facultat de Teologia de València acollirà dues conferències a partir de les 19 hores.

La primera d’elles serà pronunciada per Mercedes Gómez-Ferrer, professora d’Història d’Art de la Universitat de València, sobre la història i evolució de la Basílica de la Verge.

Després d’un breu descans, la segona ponència serà presentada pel rector de la Basílica, Jaime Sancho, sota el títol “La Basílica de la Verge, avui” i en ella intervindran representants de cadascuna de les diferents entitats, grups i activitats de la Basílica, entre elles, els Seguidors de la Verge, Maides i l’Arxiconfraria de la Verge.

Igualment, el 22 de desembre se celebrarà un acte commemoratiu del 350 aniversari a les 19.30 hores amb la lectura de poesies premiades en anteriors centenaris i la intervenció de l’Escolania de la Verge, segons fonts de la Basílica.

La Real Capella de la Verge dels Desemparats, amb categoria de Basílica des de 1872, va ser realitzada entre 1652 i 1666 per Diego Martínez Ponce d’Urrana. La devoció cada vegada major per la imatge de la Verge dels Desemparats “va portar a la necessitat de cercar un lloc adequat per a la seua imatge”. Així, la primera pedra es va col·locar el 27 d’abril de 1652 i una vegada finalitzades les obres va ser traslladada la imatge de la Verge des de la Catedral.

Últimas noticias

Contenido relacionado