jueves, 13 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingut un home per nombrosos estafes i altres fets delictius a Benicarló

La Guàrdia Civil ha detingut a un home, com a suposat autor de sis delictes d’estafa, dos delictes de furt i un delicte d’apropiació indeguda en la localitat de Benicarló.

L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar quan els agents van tindre coneixement que s’havia comés un fet delictiu a través d’Internet, en un d’ells l’estafador es va posar en contacte a través d’una xarxa social amb la víctima fent-se passar per venedor d’aparells tecnològics, fent-li una oferta d’un televisor i un telèfon mòbil.

Seguidament la víctima va realitzar l’ingrés de 900 euros per la compra dels esmentats articles, no arribant mai a rebre’ls, ni podent posar-se en contacte amb el venedor, ja que bloquejà el seu compte en la xarxa social.

Els guàrdies civils van iniciar una investigació per a esclarir el fet, detectant una sèrie d’estafes on el mateix autor utilitzava diversos “modus operandi”, consistents a sol·licitar xicotetes quantitats de diners prestats per a retornar-ho l’endemà amb l’excusa que necessitava contractar el servei d’un manyà perquè s’havia oblidat la clau a l’interior del domicili amb el foc de la cuina encés.

Així mateix els guàrdies civils també van esbrinar que aquesta persona havia sostret targetes de crèdit a coneguts seus, aconseguint en una d’elles extraure diners en un caixer de la localitat, utilitzant per a això el número PIN de la víctima, al qual havia observat introduir el codi en dies anteriors.

Continuant amb les gestions els agents van poder demostrar que aquesta persona va ser l’autor de la sostracció d’una tablet de l’interior d’un domicili, utilitzant la confiança la mata, en permetre-li entrar en el mateix per a fer una trucada telefònica, aprofitant un descuit per a cometre el fet delictiu.

Com a resultat de les perquisicions la Guàrdia Civil va aconseguir procedir a la seua localització i detenció, tractant-se d’un home de 43 anys, com a suposat autor de sis delictes d’estafa, dos delictes de furt i un delicte d’apropiació indeguda.

Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat d’instrucció número 1 de Vinaròs.
No es descarta que existisquen més persones perjudicades per fets de similars característiques comesos per l’ara detingut.
L’actuació ha sigut realitzada per efectius del Lloc de la Guàrdia Civil de Benicarló.

Últimas noticias

Contenido relacionado