domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benicàssim celebrarà dos tancaments diaris en les jornades amb programació taurina

El regidor de festes, Arturo Martí, ha anunciat que una de les principals novetats de la programació taurina de les festes patronals serà l’augment del nombre de tancaments que se celebrarà durant els festejos. “els afeccionats populars ens han traslladat que un dels actes en els quals més gaudeix la gent és en els tancaments. Per açò, complint amb la petició dels veïns, hem proposat celebrar tancaments de les ramaderies tant per a l’entrada a la plaça de bous, com en finalitzar els festejos a l’eixida”.
Els dies amb programació taurina en les pròximes festes seran del 18 al 21 i el 23 i 24 de gener, és a dir, de dilluns a diumenge, salvant el dia de les paelles que és el divendres 22 de gener.
A les 13 hores es donarà començament el tancament tradicional. A la vesprada, a les 17 hores, es realitzarà l’exhibició i prova de ramaderies. En finalitzar aquesta prova, feia les 20 hores aproximadament, tindrà lloc el nou segon tancament que tornarà a soltar els animals perquè córreguen en rajada en un segon tancament. Posteriorment, a les 22 hores se celebraran els bous embolats.

Ramaderies a exhibició

En aquestes festes s’exhibiran animals de sis ramaderies conegudes pels afeccionats taurins i que, en aquest cas seran els animals de: German, Lucas, Germans Cali, Tomaset, El Gall i els Germans Bellés. Tots ells portaran a les seues vesprades de festejos les vaquilles braves i els bous que s’exhibiran cada vesprada.
El regidor de festejos ha recordat que “en ser horari d’hivern, la plaça explicarà totes les vesprades des de l’inici dels actes amb la il·luminació exterior de la plaça i també amb l’animació musical tant de xarangues, amb la finalitat de que totes les vesprades tinguen el seu moment musical”.

Seguretat taurina

El regidor de festes ha insistit també en l’increment de la seguretat taurina en la plaça. “Benicàssim vol que els seus afeccionats gaudisquen de la festa, però també que es previnga qualsevol incidència. Per açò anem a comptar amb més col·laboradors taurins dels quals estrictament ens marca la llei. En aquest cas anem a tenir 15 auxiliars en els festejos i un expert taurí que és el torero local Joaquín Mora. Volem que estiga tot perfectament supervisat i controlat davant qualsevol esdeveniment”, ha dit Martí.

Últimas noticias

Contenido relacionado