El ple de l’ajuntament de Benicàssim ha mostrat hui la seua faceta més reivindicativa amb la resta d’administracions públiques. En primer lloc, i a proposta del Partit Popular, el ple ha exigit al Ministeri de Transició Ecològica, que assumisca el pagament de l’amortització de la construcció de la dessaladora d’Orpesa.
L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha assenyalat que “hui Benicàssim torna a reivindicar que se li eximisca del pagament de l’amortització de l’obra d’una planta que ara no és necessària. Per tant, és completament injust que, mentre a altres territoris se’ls va donar el privilegi de pagar la infraestructura, ací no se’ns tracte amb el mateix criteri”.
La moció recorda que el conveni de la construcció d’esta dessaladora es va signar en 2008 i en ell, com es va comprometre l’anterior govern municipal tripartit, Benicàssim demanava rebre a l’any 12.000 metres cúbics d’aigua al dia. Amb estes previsions, Benicàssim es proveiria únicament d’aigua dessalada i això, als veïns els suposaria un increment de quasi el 300% en el rebut de l’aigua.
A més, en el conveni s’estipulava també que Benicàssim havia de pagar el 18,58% dels costos de construcció de la dessaladora, la qual cosa suposa que Benicàssim està obligada a retornar més de 73 milions d’euros en 25 anys. Això significa que a l’any, només d’amortització d’este deute heretat, Benicàssim hauria de pagar 800.000 euros a l’any.
Unanimitat per a la millora de les infraestructures
També tots els partits amb representació plenària s’han unit per a reivindicar millors infraestructures per carretera i ferroviàries a la província.
El ple ha exigit al govern, que s’implante com més prompte millor el Pla de Millora de la Qualitat de les Rodalies en la Comunitat Valenciana 2017-2018, al que ja es va comprometre l’anterior executiu i que havia d’entrar en vigor aquest mateix mes.
També han requerit al Ministeri de Foment que no prorrogue la concessió de l’autopista AP-7, després de la fi de la concessió en 2019.
El text final, fusió de mocions del PP, Compromís i amb la suma de l’esmena de Ciutadans, també recull la petició al Ministeri de Foment i a Direcció de Trànsit que s’elabore un estudi de perillositat del tram de l’N-340, entre Montornès i el nucli urbà de Benicàssim.
Millores en el transport de passatgers
El ple també ha recolzat les exigències municipals al Projecte de Servei Públic de Transport CV-003 Vinaròs-Castelló presentat per la Conselleria d’Infraestructures i que perjudica greument el nostre municipi.
L’ajuntament reivindica que es mantinga l’actual línia “Castelló-Serradal-Montornès”, ja que la proposta de la Generalitat imposa que desaparega la línia de bus urbà que permet als veïns de les urbanitzacions de muntanya, poder desplaçar-se al centre del municipi o a Castelló.
Davant esta situació, la moció, presentada pel PP i recolzada per tots els grups, reclama al Consell que s’amplie el recorregut de la línia 4 prevista i que tinga el seu terme a Castelló, mantenint una freqüència de pas de 20 minuts.
Finalment, l’ajuntament reivindica al Consell que s’amplie l’horari previst de la línia 2 que permeta cobrir l’horari nocturn, de manera que es permeta unir les diferents zones d’oci de Benicàssim i Castelló i que es done un servei regulat pel pla de transport, de bus nocturn als joves d’ambdues poblacions.
Accessibilitat
Finalment, també la unanimitat s’ha imposat en la reclamació a la Conselleria d’igualtat i polítiques inclusives, que realitze les obres necessàries per a convertir l’alberg Argentina, en una dotació millor preparada per a acollir persones amb discapacitat.
L’alberg Argentina té una capacitat total de 144 places, però només 24 d’elles estan preparades per a ser utilitzades per persones amb discapacitat que es troben en la planta baixa. Però tota la resta té molt difícil accessibilitat.