El ple de l’ajuntament de Benicàssim, per unanimitat, ha donat el tret d’eixida per a la consecució del reconeixement de “Festa d’Interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana” per al Dia de les Paelles. L’alcaldessa del municipi, Susana Marqués, ha assenyalat que “aquesta festa s’ha convertit en un referent, no solament provincial sinó també autonòmic, ja que és una cita ineludible para milers de persones de tots els punts de la Comunitat Valenciana, que arriben fins al nostre municipi en una jornada de les nostres festes, que ha aconseguit al llarg de quasi quaranta anys, una fama que transcendeix les nostres fronteres provincials“.
En la moció, presentada pel PP i convertida en Declaració Institucional amb el suport de tots els grups polítics, recorda que “la festa del Dia de les Paelles va començar en 1980 i des de llavors ha anat creixent fins a aconseguir arribar enguany a congregar a més de 30.000 persones”.
Marqués ha afegit que “el Dia de les Paelles no solament és actualment una jornada festiva, sinó també un potent atractiu turístic per a desestacionalitzar el turisme en la nostra localitat en una temporada, com l’hivern, en la qual l’arribada de tants visitants beneficia, no solament al nostre grau de coneixement de Benicàssim en tot el territori valencià, sinó també un alt benefici en el nostre teixit econòmic hostaler”.
Amb la Declaració Institucional, el consistori inicia tot l’expedient de tramitació amb l’objectiu d’obtenir el reconeixement autonòmic abans del Dia de les Paelles de 2019.
El ple l’ajuntament hi ha tret avanç per unanimitat, la moció presentada pel Partit Popular i convertida en Declaració Institucional, per a sol·licitar a la Conselleria d’Infraestructures que incloga com a criteri indispensable, per a la licitació i contractació de les noves concessions de línies de transport públic, entre les quals es troba la que uneix Benicàssim amb Castelló.
Tots els partits polítics han donat suport a aquesta petició amb la finalitat de fer universal i totalment accessible el transport públic interurbà i així afavorir, no solament que tots els usuaris puguen accedir al transport, sinó que a més, s’utilitze com un al·licient de qualitat turística per a l’arribada de tots els turistes també per aquest mitjà de transport sense distinció.
El ple municipal també va aprovar per unanimitat, la moció presentada pel grup municipal Ciutadans i convertida també en Declaració Institucional, per a aconseguir la reactivació i engegada del conegut com “Mas de les Tortugues”. Unes instal·lacions situades en el parc del Desert de les Palmes i que tractaven de recuperar la tortuga mediterrània, recuperar exemplars i desenvolupar campanyes de sensibilització i educació ambiental.
En la Declaració Institucional, l’ajuntament sol·licitarà a la conselleria de medi ambient, que dote dels recursos necessaris per a engegar un projecte de recuperació del Mas de les Tortugues i la seua pervivència en el temps.
En la sessió plenària d’ahir, el ple també va aprovar per unanimitat la moció del PP convertida en Declaració Institucional, per a demanar a les Conselleries d’Educació i Sanitat, que assumisquen la incorporació dins dels equips professionals dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, la presència de la figura de la infermera escolar.
Fins a aquest moment, i des del curs 2008/2009, Benicàssim compta amb el servei en els CEIPs del municipi, per la inversió del mateix ajuntament, quan és una responsabilitat i competència de la Generalitat. Ara, com ha explicat l’alcaldessa del municipi, “volem que per fi, el govern valencià assumisca les seues responsabilitats en l’educació dels xiquets i xiquetes de la Comunitat valenciana, aportant els fons i l’estructura docent que és necessària per a incorporar aquesta figura en l’equip formatiu dels centres escolars”.
El ple de l’ajuntament va aprovar també amb els vots a favor del PP, Ciutadans i ARB (la resta de grups polítics es van oposar a l’acord), la moció popular per a sol·licitar a la Generalitat la derogació de l’Impost sobre l’eliminació de residus en abocadors contemplat en la Llei 21/2017 de 28 de desembre, que afectarà greument al sector ceràmic. Els grups polítics que van donar suport a la moció i van valorar, que aquest nou impost podria suposar una pèrdua de competitivitat enfront d’altres competidors i també una pèrdua a llarg termini de llocs de treball.