jueves, 25 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Benicàssim rep la donació d’una maqueta del vaixell “La Santíssima Trinitat”

L’Alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha rebut de mans de Jaime Viciano la donació a la ciutat de la maqueta del vaixell de la Santíssima Trinitat.

Marquès ha reconegut el “excel·lent i meticulós treball de creació d’aquesta obra d’art que, a partir d’ara, ja forma part del patrimoni municipal de tots els benicencs, per a la història i la memòria”.

En reconeixement a aquesta cessió, se li ha fet lliurament al constructor d’un pergamí recordatori confeccionat per l’artista Antonio Pérez Arnau, qui també ha assistit a l’acte.

El “Santíssima Trinitat” va ser el vaixell de tres ponts més gran de l’Armada Espanyola. Construït a l’Havana en 1769, comptava amb una dotació de 1.048 homes i un armament de 140 canons. En 1.805 va participar en la Batalla de Trafalgar, sent el seu Capità En Francisco Javier de Uriarte. Va ser enfonsat, amb el resultat de 250 morts i 108 ferits. Una trajectòria gloriosa que li va valdre el nom de “l’Orgull de l’Armada Espanyola”.

La seua bellesa i l’atractiu han quedat plasmats en una singular maqueta a escala, confeccionada per les hàbils mans de Jaime Viciano Tirat qui, de manera generosa i altruista ho ha donat al municipi de Benicàssim.

Últimas noticias

Contenido relacionado