domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Biblioteca Digital Mundial mostra una desena de llibres i fons documentals valencians

En la web de la Biblioteca Digital Mundial ja es poden consultar fons documentals i bibliogràfics que porten el segell genuí de la Comunitat Valenciana. Després de l’acord firmat amb la Generalitat, a través de la Biblioteca Valenciana Digital (BiVALDI), l’organisme mundial ha començat aquest mes a incloure fons editorials valencians.

En la web ja estan disponibles per a la consulta en qualsevol part del món ‘Els Furs de València’, promulgats en 1261 per Jaume I; ‘Compendio de astronomía y astrología’, manuscrit anònim del segle XVIII; ‘Spectacula Lucretiana’, un poema de l’humanista, bisbe i mestre escolar italià Giovanni Battista Valentini Cantalicio (1501) i ‘Acta constitutiva de l’Associació de Brodadors’.

També s’han inclòs ‘Imágenes y descripciones de las plantas que crecen espontáneamente en España o que se cultivan en jardines’, d’Antonio José Cavanilles, ‘ Observaciones astronómicas y físicas hechas en los reinos del Perú’, de Jorge Juan i Santacilia, ‘Algunos opúsculos católicos y mayormente eruditos’, del filòsof Juan Lluís Vives, i ‘Régimen de salud’, d’Arnau de Vilanova.

De l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez es pot consultar la seua novel·la ‘Los cuatro jinetes del Apocalipsis’ (1916) i la Metro Pictures Corporation presenta ‘Los cuatro jinetes del Apocalipsis’, un quadernet il·lustrat de 16 pàgines, publicat per la Metro Pictures Corporation que descriu la realització del llargmetratge basat en la novel·la homònima de l’escriptor valencià.

El conveni amb la Biblioteca Digital Mundial aporta un nou reconeixement als fons bibliogràfics valencians que amplien l’àmbit de consulta des d’aquesta plataforma mundial.

La Biblioteca Digital Mundial és una iniciativa de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), per a posar a disposició en Internet, de manera gratuïta i en format multilingüe, importants materials fonamentals de cultures de tot el món.

Es va posar en funcionament l’any 2009 i és un projecte sense ànim de lucre, el propòsit del qual és reconéixer la riquesa, la diversitat i les aportacions a la humanitat de totes les cultures del món.

La Biblioteca Valenciana va crear l’any 2000 el projecte de Biblioteca Valenciana Digital amb l’objectiu principal de digitalitzar i difondre el seu valuós patrimoni documental i facilitar així el seu coneixement i investigació.

BiVALDI, a més, garanteix la conservació del nostre patrimoni documental, en limitar la manipulació dels documents originals i conservar una còpia digitalitzada de cada un d’aquests en alta qualitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado