viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bombers de tota la Comunitat Valenciana amb la UME treballen sense descans per a sufocar l’incendi forestal de Llutxent

Un total de 30 efectius i 17 vehicles pertanyen al Consorci Provincial

Un total de 30 efectius i 17 vehicles del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) estan treballant sense descans en les tasques d’extinció de l’incendi forestal declarat anit a Llutxent. Al llarg de la nit han treballat el mateix nombre d’efectius.

Tres vehicles i nou bombers de la ciutat de València participen des de la nit de dimarts en els treballs d’extinció de l’incendi de Llutxent. A estos efectius se sumarà en el dia de hui un nou vehicle pesant, junt amb un grup de bombers que es trobaven de vacances o fora de servici i que s’han presentat voluntàriament.

Des de primeres hores del matí treballen en la zona 5 avions amfibis, 5 helicòpters i 2 Brigades de Reforç contra Incendis Forestals, així com 1 avió de Comunicacions i Observació i 1 unitat mòbil.

“Volem destacar la coordinació entre tots els mitjans desplaçats fins ací, que resulta clau”, ha ressaltat el president del Consorci, Josep Bort. Els efectius del CPBV han treballat en col·laboració amb els Consorcis de Castelló i Alacant, Bombers Municipals de València, Brigades de Diputació, Bombers Forestals, voluntaris, la UME així com mitjans aeris de diferents administracions.

“A causa del vent de la tempesta, que ha bufat molt fort i erràtic i impossibilitava les tasques, hem tingut problemes en el salt de la pista de la carretera a Barx i també va caure a la zona de les urbanitzacions Montesol i Montepino així com a la Marxuquera i el foc va passar per sobre de les dues”, ha apuntat Bort.

Els bombers han estat treballant tota la nit en esta zona d’urbanitzacions. També estem en prevenció en el flanc nord-est perquè no salte cap a la Drova i Barx amb una important presència de medis terrestres.

A partir de les 11 hores bufarà fort el vent de Llevant el que pot portar problemes a la zona Oest, en el terme de Pinet, on hi ha diversos punts calent i és la zona més inaccessible per terra.

“L’objectiu al llarg del dia és consolidar el perímetre donant prioritat a esta zona Oest i a les zones que, per la direcció del vent, poden veure’s més afectades”, ha conclòs Bort.

Últimas noticias

Contenido relacionado