05:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Generalitat demana que s’implanten bonificacions en l’AP-7 al seu pas per la Comunitat

La Generalitat ha demanat al Govern d’Espanya que implante també les bonificacions en l’AP-7 al seu pas per la Comunitat com ha fet a Catalunya, i realitze inversions que connecten l’AP-7 amb la resta de la xarxa. Així s’ha referit el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, que ha fet una valoració de la mesura anunciada pel Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya per beneficiar als usuaris de l’AP-7, sobretot, als camions que transiten per aquesta via des de Peníscola fins a Hospitalet de l’Infant.

D’aquesta manera, Domingo ha considerat que aquest anunci “demostra una vegada més el tracte discriminatori del Govern de Mariano Rajoy cap als ciutadans de la Comunitat Valenciana al no incloure els trams de la Comunitat que estan en la mateixa situació”. De fet, ha recordat que “la situació a la Comunitat és doblement greu, ja que la N-340 o la N-332 són dos de les carreteres estatals més perilloses d’Espanya”.

No obstant això, ha criticat que la “falta de capacitat del Ministeri per actuar en la carretera N-340 entre Nules i Orpesa ha obligat als camions a utilitzar les carreteres com la CV-13 o la CV-10 que són titularitat de la Generalitat”. “No solament no arregla Foment les seues carreteres sinó que utilitza les de la Generalitat i en canvi tracta de forma discriminatòria als valencians”, ha apuntat Domingo.

A més, el director general ha lamentat les declaracions del subdelegat del Govern a Castelló, ja que, en la seua opinió, “han mostrat no solament ignorància, sinó la poca defensa que fa el Govern central dels interessos dels valencians, en demanar que la Generalitat col·labore econòmicament amb mesures semblants per a l’AP-7, quan a Catalunya ho finança exclusivament l’Estat”.

En aquest sentit, Domingo ha recordat que la Generalitat de Catalunya no contribueix econòmicament a la implantació d’aquestes mesures al seu territori i les assumeix en exclusiva el Govern central” i, davant això, s’ha preguntat si “són diferents els problemes de Castelló, València o Alacant als de Tarragona o Girona?”

Per tot això, el director general ha insistit que “els valencians i els usuaris de l’AP-7 han de rebre el mateix tractament quant a inversions i bonificacions, per tant, demanem que respecten i tracten en igualtat de condicions al territori valencià”. És més, ha recordat la petició de la Generalitat que l’AP-7 siga “lliure i gratuïta” quan finalitze la concessió en 2019.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado