viernes, 14 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bonig demana a Puig que convoque la comissió autonòmica per al canvi de model de finançament

"Davant el silenci còmplice de Puig i Oltra manifestem el nostre total i absolut desacord amb Sánchez de no canviar el model de finançament"

La síndica del Grup Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha demanat a Puig que convoque ja la comissió autonòmica per al canvi de model de finançament. “Davant la seua falta de reacció volem saber què va a fer ara perquè puga dur-se a terme el canvi de model de finançament”.

Bonig ha indicat que “davant la falta de reacció del senyor Puig avui li exigim per carta que el president convoque la comissió per al canvi del model de finançament. Al gener es va reunir amb Rajoy i a la seua eixida va convocar el 8 de gener aquesta Comissió on estan els grups parlamentaris, els sindicats, la patronal, les universitats, els experts… perquè ens expose quin és el seu full de ruta. Volem saber què va a fer ara perquè puga dur-se a terme el canvi de model de finançament. L’actual ministra era la ministra d’Hisenda de la Junta d’Andalusia que estava asseguda amb el senyor Soler en el Consell de Política Fiscal i Financera. El ministeri i les CCAA estaven treballant, amb informes d’experts i no podem tirar per la broda tot el treball fet fins ara”.

La presidenta del PPCV ha indicat que “davant el silenci còmplice de Puig i Oltra manifestem el nostre total i absolut desacord amb Sánchez de no canviar el model de finançament. A Puig li demanem coherència. El PP va signar en el seu moment amb la resta de partits la declaració per un canvi del model de finançament. L’hi hem exigit en multitud d’ocasions al govern de Rajoy, ens hem reunit moltes vegades amb Montoro, hem participat en aquesta comissió per al finançament que es va crear a instàncies del PP i hui assistim atònits al fet que el senyor Sánchez, que amb prou feines fa dos mesos va dir que el canvi de model era qüestió de valentia i lideratge polític, hui diga el contrari. No es pot tirar per la broda el treball que s’ha dut a terme en el Consell de Política Fiscal”.

Isabel Bonig ha alertat de possibles pactes ocults de Sánchez per beneficiar a unes comunitats. “Creiem que el senyor Sánchez va a cometre una altra traïció contra el poble valencià, com ho va fer Zapatero en 2009 quan va aprovar l’actual model que perjudica la Comunitat Valenciana i que es va fer per acontentar als nacionalistes catalans i després pacte amb Andalusia i Extremadura per calmar aquest malestar. Sánchez diu que començarà converses bilaterals. El model de finançament no pot canviar-se bilateralment. Sánchez va a premiar a bascos i catalans en detriment de la resta d’espanyols, especialment els valencians. No l’hi anem a consentir”.

La presidenta regional del PPCV ha manifestat que “el canvi de model de finançament no està als carrers, però sí que exigim que es canvie en el Consell de Política Fiscal que és on estan totes les comunitats, amb llum i taquígrafs. Pactes ocults cap. Puig i Oltra tenen el compromís del PPCV per donar suport a aquest canvi en el si del Consell de Política Fiscal i Financera”.

Bonig ha recordat que “Baldoví va preguntar a Sánchez al debat de la moció de censura que anaven a asseure les bases del canvi de model. Davant aquesta resposta tan esquiva Compromís hauria d’haver votat en contra i, no obstant això, es van rendir al senyor Sánchez i van votar que sí. Cadascun ha d’assumir les seues responsabilitats polítiques”.

També s’ha referit a les paraules de Sánchez respecte a què la seua prioritat són quatre comunitats històriques, oblidant-se de la Comunitat Valenciana. Ens va sorprendre perquè enteníem que l’agenda valenciana estava en primer lloc amb els ministres Ábalos i Montón. En el cas de Galícia i Andalusia estan en la mateixa situació que nosaltres. Espere que Puig es plante davant el que semblen ser els pactes ocults del senyor Sánchez.

Isabel Bonig ha recordat que “la Comunitat Valenciana ha rebut gairebé 3.000 milions d’euros més que en 2015, un 27%, que Puig mai ho ha reconegut. Puig en aquests moments ha de ser coherent com el va ser el PP quan demanem a Rajoy més finançament i més inversions”.

Últimas noticias

Contenido relacionado