lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bonig i Barrachina han d’exigir exhaustives explicacions a Rafael Calvo Calpe

  • Donats els precedents que arrossega el Partit Popular, és necessari que tot quede aclarit perquè Calvo Calpe és l’actual tresorer dels populars a la Comunitat Valenciana.

El vicesecretari provincial de Relacions Institucionals del PSPV-PSOE, Germán Renau, considera que la presidenta regional del PP i el seu lloctinent a Castelló, Miguel Barrachina, tenen l’obligació d’exigir al tresorer del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Rafael Calvo Calpe, exhaustives explicacions sobre els fets que aquesta setmana ha posat en coneixement de la Fiscalia l’actual alcalde de Segorbe, Rafa Magdalena.
Una denúncia que ha sigut necessària interposar després de les sospitoses dades que han aparegut en sengles auditories municipals sobre urbanisme i contractació referents als mandats de l’anterior alcalde.

Renau no vol pressuposar res però creu que l’actual tresorer del Partit Popular a la Comunitat Valenciana ha d’explicar per què durant el seu mandat es van produir alhora tres fets que resulten molt cridaners: pròrrogues de la concessió del subministrament de l’aigua potable per espai de 25 anys, sol·licitud de l’Ajuntament a l’empresa adjudicatària d’un milió d’euros per endavant sense que existisquen documents oficials que justifiquen aquesta decisió, i un increment del rebut de l’aigua que paguen els ciutadans i ciutadanes de Segorbe.

Són fets que en principi “semblen molt estranys”, tant com la falta d’informació suficient i documentació que servisquen per a justificar els 1,3 milions d’euros que va costar connectar la subestació elèctrica de Villatorcas amb el terme de Segorbe, sense licitació de cap tipus.
Donats els precedents que existeixen en el Partit Popular “considerem que el que procedeix és que tant Bonig com Barrachina exigisquen a Rafael Calvo Calpe exhaustives explicacions que resulten convincents i que ajuden a tranquil·litzar a la població perquè els fets que s’acaben de conéixer semblen molt estranys”.

Renau afig que en el PSPV-PSOE “esperem que tot s’aclarisca i que Calvo Calpe puga demostrar que tot ha sigut correcte, però ha d’explicar-ho ben perquè dades com la pròrroga de la concessió, demanar un avançament de pagament d’1 milió d’euros a l’empresa i la pujada del rebut que paguen els usuaris del servei d’aigua sonen rars i alcen alarma social”.
Són circumstàncies que han de ser explicades amb detall perquè “el Partit Popular és el partit dels fets que comencen sent estranys i que posteriorment s’acaben complicant en els jutjats.”

En el PSPV-PSOE “creiem que el Cèsar, a més de ser honrat, ha de semblar-ho”. I les conclusions que mostren les auditories que l’alcalde de Segorbe ha posat en mans de la Fiscalia deixen molts dubtes i incerteses damunt de la taula.

Incerteses que “donats els precedents que existeixen en el PP, és necessari aclarir com més prompte millor perquè no ens agradaria que Bonig i Barrachina s’hagueren de parapetar d’aquí a uns dies darrere d’un plasma com Rajoy o Cifuentes per a evitar preguntes sobre un dels seus homes, el tants anys alcalde de Segorbe, Rafael Calvo Calpe”.

Últimas noticias

Contenido relacionado