viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bonig proposa a Puig la supressió de l’impost de successions

La portaveu del Grup Parlamentari Popular en Les Corts i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha proposat avui un pacte a Puig en cinc punts concrets “pel bé dels valencians” i ha sol·licitat la supressió de l’impost de successions “perquè l’administració no faça de la mort un negoci”.

Bonig ha manifestat que “el primer i primordial han de ser els valencians i, per açò, el primer és proposar accions de govern amb propostes concretes”. Isabel Bonig ha indicat que “necessitem un nou model de finançament ara que la situació és diferent i que siga un model amb vocació de permanència però també necessitem una reforma fiscal. Proposem que aqueixa nova reforma tributària faça desaparéixer l’impost de successions i donacions perquè no pot ser que l’administració faça de la mort un negoci”.

La Síndica popular ha agraït a la resta de grups “defensar per fi la postura que sempre ha mantingut el PP des del 2009. Nosaltres sempre hem mantingut la mateixa postura, amb la responsabilitat d’un partit que té vocació de govern. En 2013 es va votar una PNL en Les Corts en aquest sentit però solament el PP va votar a favor. Sempre hem estat a favor del canvi de model de finançament i del deute històric”.

Bonig ha advertit que “no permetrem més negociacions bilaterals com en 2009 ni que alguns presidents de comunitats autònomes seguisquen proclamant aqueixa bilateralitat com a condició per a asseure’s en la conferència de presidents. Solament una Espanya plural i oberta pot trobar solució a aquesta situació, per açò propose una reforma fiscal i una reforma del model de finançament que aposte per una Espanya plural. Si Puig deixara de mirar tant a la seua esquerra i començara a mirar al centre veuria que aquestes propostes tenen pes”.

“Mentre el PP és capaç d’arribar a acords, uns altres fan de la confrontació el seu full de ruta permanent. Puig, malgrat els oferiments de pactes i les seues trucades al consens, no predica amb l’exemple. A Madrid s’aconsegueixen acords però ací no. Diu una cosa a Madrid i fa una altra diferent ací. Allí sembla que som bons i ací dolents com s’ha vist amb la ruptura del pacte nacional de candidats al TC. I després em demana lleialtat. El problema de l’esquerra radical és que neguen a l’oposició el dret a ser escoltats. Aqueixa política de baixa qualitat té com a objectiu evitar el debat perquè volen evitar el risc del lliure intercanvi d’idees. Diem no al sectarisme, no a les prohibicions i a la radicalitat del seu govern”.

Bonig li ha oferit a Puig un pacte en cinc punts concrets: ocupació, educació, aigua, finançament d’ajuntaments i política fiscal. “Li torne a oferir cinc pactes –li ha indicat a Puig- però el problema és que vosté està emmanillat per Oltra, Compromís i Podem. Pense en els cinc milions de valencians”.

Cinc punts concrets

Respecte als cinc pactes concrets, Bonig ha indicat que “li allargue la mà en matèria d’ocupació i captació d’inversions doncs s’en van les inversions perquè no hi ha ordre, control, ni coordinació en matèria econòmica. En matèria educativa on està permetent que Marzà aplique una línia totalitària i sectària contra la llibertat d’educació amb la immersió lingüística. En la millora del finançament dels ajuntaments i en política fiscal”.

Isabel Bonig ha sol·licitat que “quan es canvie el model de finançament se suprimisca l’impost de successions i, mentrestant, es bonifique al 99%. L’harmonització per a baix, no per a dalt. Perquè avui s’està picant i castigant als valencians amb un increment de més de 800 milions d’euros en impostos per a destinar 384 milions en els pressupostos del 2017 per a quiosquets”.

Finalment, la Síndica popular ha demanat “menys imposats i més llibertat que portarà a més benestar dels valencians. Té el nostre suport però estarem atents perquè aqueix major finançament es destine a millora dels valencians no per a muntar quiosquets”.

Últimas noticias

Contenido relacionado