lunes, 24 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Rescatat un home a la Platja de Borriana quan disfrutava del Festival Arenal Sound

La Guàrdia Civil va rescatar a un home a la platja de Borriana, quan gaudia del Festival Arenal Sound.
L’actuació es va iniciar a les 00.00 hores quan el Centre Operatiu de Serveis (COS) de la Guàrdia Civil va rebre un avís, comunicant que un assistent al Festival Arenal Sound, informava que un amic seu s’havia endinsat en el mar a l’altura de la Platja de Borriana i que temia per la seua vida.

Per tot això els guàrdies civils pròxims al lloc dels fets, dirigits pel Centre Coordinador de la Guàrdia Civil (CECO), instal·lat amb motiu d’este Festival, es van traslladar ràpidament al punt en el qual havia sigut albirat per última vegada a fi d’intentar localitzar-ho.
Atés que el primer intent de localització va resultar negatiu, els efectius que participaven en la cerca, conscients que s’esgotava el temps per a poder trobar-ho amb vida, van decidir ampliar la zona de cerca.

Finalment els agents de la Guàrdia Civil del Lloc de Borriana, coneixedors de la demarcació, van intuir que el corrent marí ho podria arrossegar fins a l’escullera sud de la Platja de l’Arenal d’aquesta localitat, van decidir reconéixer la mateixa, trobant finalment al jove inconscient sobre una roca, amb més de la meitat del cos submergit en el mar.

Seguidament els agents van procedir a col·locar a esta persona en posició de seguretat i realitzant-li reiterades maniobres de reanimació cardio pulmonar, van aconseguir que després de diversos minuts el jove expulsara l’aigua i recuperara la consciència.

Més tard l’home rescatat va ser evacuat i traslladat en ambulància al Centre de Salut de la localitat de Borriana, afirmant el personal sanitari que li va atendre, que la ràpida actuació dels agents en la reanimació havia resultat primordial per a salvar-li la vida.

En l’actuació van participar efectius de la Guàrdia Civil del Lloc de Borriana, diferents efectius de prevenció, Agrupació de Reserva i Seguretat de la Guàrdia Civil (GRS) i un helicòpter pertanyent a Salvament Marítim.

Últimas noticias

Contenido relacionado