martes, 18 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bravo rep al Congrés de Mediació als responsables de Justícia de set autonomies i a cinc vocals del CGPJ

El congrés reuneix este dijous a València a més de 200 participants i 30 ponents

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, rep hui dimecres a set responsables autonòmics de Justícia i a cinc vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que participen en la reunió de les comissions de seguiment dels convenis marc de mediació intrajudicial de l’òrgan de govern dels jutges.

La trobada s’emmarca en la Setmana de la Mediació en la qual es mostren les accions que, en esta matèria, es duen a terme per part de la Generalitat i altres entitats i que culminarà amb el Congrés de Mediació de la Comunitat Valenciana que s’inaugura este dijous, 17 de maig, en el Centri Cultural La Nau amb 200 participants i 30 ponents.

En esta reunió participaran els directors generals de Justícia d’Astúries, Andalusia, Aragó, Canàries, La Rioja i Navarra. També assistirà la sotsdirectora general del Ministeri de Justícia i cinc vocals del CGPJ.

La Conselleria de Justícia ha impulsat un projecte de Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana que ara mateix està sent tramitat en Les Corts. El text legal permetrà que els valencians compten amb una normativa que regule els procediments de mediació com a alternativa als tribunals per a la resolució de conflictes.

La norma s’ha dissenyat per brindar una regulació integral que supere l’actual legislació que limitava la mediació a assumptes civils i mercantils quan es pot estendre a altres matèries.

A més, la llei serà garantia de qualitat gràcies a la creació d’un Centre de Mediació autonòmic així com un Registre de Persones i Entitats Mediadores que garantirà a la ciutadania l’accés a professionals i entitats de mediació de confiança provada.

La nova llei també incorporarà l’extensió del servei i assistència gratuïta pels qui, sent beneficiaris d’este dret, opten per acudir a la mediació per resoldre les seues controvèrsies.

Últimas noticias

Contenido relacionado