05:10 - martes, 3 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Caballero: “El Consell va perjudicar 98.400 valencians al no executar 248 milions destinats a polítiques d’ocupació en 2016”

  • Denuncia que Puig i Oltra han retallat 7,5 milions d’euros per lluitar contra la desocupació “mentre el Govern d’Espanya ha augmentat en 10,8 milions d’euros l’aportació”
  • “Les dades demostren que el tripartit és letal per als aturats valencians”
  • “El Consell aplica el sectarisme també a les polítiques d’ocupació i ha rebutjat 19 milions addicionals del Govern d’Espanya per a aturats de llarga durada

El portaveu d’Ocupació del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Juan Carlos Caballero, ha denunciat avui que el Consell va deixar d’executar en 2016 un total de 248 milions d’euros destinats a polítiques d’ocupació, “perjudicant d’aquesta manera a 98.400 valencians”.

Caballero s’ha manifestat així en una compareixença davant els mitjans, en la qual ha valorat les polítiques del Consell en matèria d’ocupació. El diputat popular ha afirmat que “la nefasta gestió” del Consell en aquesta matèria “repercuteix directament i negativament en els aturats valencians”.

Caballero ha explicat que la setmana passada es va publicar en el DOCV un extracte dels comptes anuals del SERVEF de l’exercici 2016, “unes dades que confirmen el que ja hem denunciat des del PPCV en nombroses ocasions: que la gestió del conseller d’Economia, Rafa Climent, és un absolut desastre”, ha indicat. Així, ha assenyalat que els 365,7 milions d’euros que el Servef tenia pressupostat per a tot l’any 2016, “el tripartit únicament va executar el 32%, o el que és el mateix, ha deixat perdre 248,2 milions d’euros”.

“El tripartit ha tirat per la broda, per falta de gestió, 248 milions d’euros reals, que estaven pressupostats, que estaven disponibles, que estaven en la Conselleria per destinar-los als aturats i al foment de l’ocupació”, ha assenyalat. “Quant a les ajudes i subvencions pel de foment d’ocupació, formació i inserció laboral, la dada encara és pitjor. De 263 milions d’euros, únicament han executat el 22%, per la qual cosa s’han perdut 205,2 milions d’euros”, ha indicat.

“Això no són xifres abstractes, ni nombres aïllats –ha explicat Caballero-. Les conseqüències de la mala gestió tenen rostre humà, afecten a les persones vulnerables. Partint de les xifres d’exercicis anteriors, podem concloure que en l’exercici de 2016, el Consell, amb els 248 milions d’euros no executats, ha perjudicat 98.400 valencians, que no s’han pogut beneficiar de programes de foment d’ocupació, ajudes, formació. Això és intolerable, aquestes dades demostren que el tripartit és letal per als aturats valencians”, ha subratllat.

Execució per col·lectius

El portaveu d’Ocupació ha manifestat que si les xifres generals d’execució són dolentes, “si ens centrem en l’execució per col·lectius d’aturats, no és que siguen dolentes, és que són pèssimes”. Així, Caballero ha citat alguns exemples: respecte a joves aturats “el compromís del Consell es plasmava en un pressupost de 16,2 milions d’euros, però solament han executat 530.000 €, és a dir, un 5,5%. Quant a dones, el compromís del Consell amb elles era d’11,2 milions d’euros, i s’ha quedat en 617.000 €. En Formació professional per a l’ocupació, incloent-hi parats de llarga durada i majors de 50 anys, d’un pressupost de 52 milions d’euros es van executar 4,8 milions, és a dir un 9%”.

El diputat popular ha denunciat, així mateix, que el Consell de Puig i Oltra “ha retallat aquest any 7,5 milions d’euros per lluitar contra la desocupació, mentre que el Govern d’Espanya ha augmentat en 10,8 milions d’euros l’aportació a la Comunitat Valenciana per a polítiques d’ocupació”. “Retallen els diners per a polítiques de desocupació al mateix temps que ja han apujat el sou en dues ocasions als alts càrrecs, que Oltra té 12 assessors o que Puig paga favors polítics amb diners públics a Orengo col·locant-ho d’assessor de Presidència”, ha criticat.

Finalment, Caballero ha denunciat que el Consell “aplica el sectarisme també a les polítiques d’ocupació”. Així, ha assenyalat que la setmana passada, en la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, es pretenien distribuir 167 milions d’euros addicionals a les Comunitats Autònomes per destinar-los als aturats de llarga durada. “Concretament a la Comunitat Valenciana li corresponien 19,3 milions d’euros que el conseller Climent va rebutjar per ser iniciativa del PP”, ha assenyalat.

Per a finalitzar, el portaveu d’Ocupació del GPP ha anunciat que sol·licitarà mes a mes l’execució pressupostària del Servef del 2017, així com la compareixença del conseller Climent perquè explique “a què es deu aquesta ineficàcia”. Així mateix, Caballero ha assenyalat que demanarà que tots els diners pressupostats per lluitar contra la desocupació “arribe íntegrament als aturats”.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado