jueves, 14 noviembre 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

El Palau de l’Exposició de València ha acollit una gala retransmesa per streaming, adaptant el seu format a les circumstàncies, per al lliurament de la VI edició dels ‘Premis Cacau d’Or’. Aquests reconeixements van nàixer en 2015 de la mà de la comunitat virtual #LaCulturaDelAlmuerzo, amb el suport de Amstel i el propòsit de valorar esta tradició gastronòmica valenciana.

El típic esmorzaret, que es practica en tota la Comunitat, és un fet diferencial, alguna cosa que només pot trobar-se en les tres províncies valencianes i compost per un protocol que el converteix en una mostra del caràcter, cultura i estil de vida autòctons.

Cinc anys després de la seua creació i després d’haver distingit a quasi una trentena de locals, estos premis han anat evolucionant i sumant suports, com els de Visit València i la Regidoria de Turisme i Internacionalització de l’Ajuntament de València. En la gala han participat, a més del regidor Emiliano García, Francisco Ahedo, Executive Events per a HEINEKEN España, família cervesera en la qual s’emmarca Amstel i la professora Ana Lourdes Torres, a més del periodista i agitador gastronòmic Paco Alonso, en representació de #LaComunidadDelAlmuerzo.

Set locals de restauració veuen les seues esmorzarets reconeguts com els millors de la comunitat

Set han sigut els bars i restaurants reconeguts enguany per les seues propostes d’esmorzar.
Casa Paquita, d’Eslida , és un dels locals preferits pels ciclistes que recorren la Serra de Espadán per a reposar forces en les seues rutes. Mentre que Fernandet, dels Palmeretes – Sueca , té fama per les seues propostes amb producte fresc de la mar.

La llista de premiats continua amb Casa Tere, del Grau de Gandia, temple dels guisats, calders i elaboracions tradicionals. Un llegat que La Vilatana del Cabanyal (València), transforma en suggeridors entrepans que incorporen receptes clàssiques amb nous aires. Des de Sant Antoni de Requena, Ramos representa els esmorzars a la brasa, amb embotits i productes carnis de primera qualitat.

El palmarés es completa amb Ca Tomàs d’Alzira, que combina l’esmorzar popular amb propostes del senyoret, servides en el seu menjador privat. I Reyton, de Sueca (València), amb una de les millors relacions qualitatpreu per a uns rotunds entrepans.
Un representant de cadascun d’estos bars i restaurants ha sigut l’encarregat de rebre el característic trofeu d’estos premis. Este cacau del collaret daurat distingeix els millors locals on practicar una cultura de l’esmorzar que inclou variants i fruita seca com a entrant, un entrepà o plat principal, cervesa per a acompanyar i un café (cremaet en moltes ocasions) per a completar el ritual.

La VI edició dels ‘premis cacau d’or’ presenta noves categories per a reconéixer a les dones que promouen aquesta tradició i distingir els millors esmorzars casolans


L’edició del 2020 d’estos guardons al voltant de la cultura de l’esmorzaret s’adapta als nous temps. D’una banda, s’ha creat una nova categoria que vol incentivar la presència, cada vegada major, de les dones en esta tradició culinària.#DonesEsmorzadores naix de la mà de la professora i afeccionada a la gastronomia Ana Lourdes Torres i ella ha sigut l’encarregada de rebre el premi en nom de les guardonades: les periodistes Regina Laguna, Rosa Domínguez i Laura Ballester; les influencers Pilar Montesinos, Raquel Esteve i Soledad Faulí ; i la Fiscal Cap de Delictes d’Odi i escriptora, Susana Gisbert.

Una altra nova categoria és #EsmorzarDeCasa, nascuda durant el confinament per a recollir les propostes que els afeccionats preparaven en les seues llars per a mantenir viva la flama de l’esmorzaret. Els premiats han sigut l’universitari Carlos Fajardo, el fotògraf José Ramón Crespo i la penya gastronòmica Glotton’s.

Amstel, al costat de l’hostaleria valenciana

Durant sis anys consecutius, la tradicional col·laboració d’Amstel amb els ‘Premis Cacau D’Or’ s’emmarca en la línia d’accions de suport al sector hostaler de la família HEINEKEN España, que enguany ha posat en marxa el moviment #FUERZABAR, arrancat al març, dies abans de la declaració de l’estat d’alarma sanitària.

Va començar amb el suport als bars i restaurants a través de la donació de 15 milions de canyes, al qual es van sumar altres empreses fins als 21 milions de productes. També inclou altres accions com la formació gratuïta per a treballadors i empresaris del sector en la plataforma Aula Oberta, o el suport en l’adaptació al context COVID a través del seu equip comercial. Este moviment recentment ha sigut reconegut amb el Guardó a la Millor Acció Tàctica dins dels prestigiosos Premis Eficàcia.

Com a única gran cervesera que elabora els seus productes en la Comunitat Valenciana, en les seues instal·lacions a Quart de Poblet, Amstel ‘Feta a València’ contribueix al dinamisme econòmic i social de la comunitat autònoma. Una mostra són les 350 ocupacions directes i els 12.000 indirectes que deriven de la seua activitat a la regió, per a la qual s’ha creat una ‘nova imatge valenciana’ d’ Amstel. Aquest etiquetatge, dissenyat en exclusiva per a la província i diferent del que pot veure’s en la resta del país, ressalta el caràcter i origen valencià d’esta cervesa. No en va, la seua recepta és una creació del mestre cerveser valencià, Rafa Sánchez, i des de fa dècades s’ha convertit en quasi un ingredient més del tradicional esmorzaret valencià.

Últimas noticias

Contenido relacionado