sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Un imputat del cas Taula dona clase sobre gestió municipal a nous polítics del PPCV

També han participat de la formació com a ponents i presentadors els candidats on el PP ha perdut un nombre significatiu de vots en les seues localitats.

La seu del PPCV en plaça Amèrica en València obria en dissabte les seues portes per a fer una jornada de formació. Isabel Bonig ha marcat com a prioritat esta escola de formació que hui tractava sobre “Funcionament i Organització dels Ajuntaments”. Passat mig any de la constitució dels ajuntaments han trobat tan adequat el temps com els ponents: Felix Crespo, imputat del cas Taula; l’exalcalde de Massamagrell Miguel Bailach on el PP ara té 4 de 17 regidors i Victor Soriano, profesor de dret administratiu. La cloenda ha anat a càrrec de Mari Carmen Contelles que ha deixat el PP de la Pobla de Vallbona amb 6 regidors de 21 i Jaume Bronchud de Mislata on ara només hi ha 3 regidors populars.

No ha transcendit si la formació era merament teòrica o si els portaveus locals han parlat del treball des de l’experiència sobre el seu ‘exemple’ de funcionament i gestió òptima de les entitats municipals. Però si ha resultat incoherent en alguns sectors crítics a l’excandidata a presidir el PP provincial que el curs de formació se done quan la majoria dels regidors ja han passat almenys sis plenaris i han hagut ja de tractar temes tan complexos com els pressupostos municipals. Sens dubte el que més ha crispat els ànims en les bases i ha començat a tractar-se en alguns grups de whatsapp del PP de València i algunes localitats si no hi havia un exemple millor per a parlar de gestió municipal que un imputat per corrupció.

Felix Crespo està investigat, com nou dels 10 regidors del PP a València, per un suposat delicte de blanqueig de capitals. Malgrat ser sospitós de corrupció, anava a ser part del grup de treball format pel Consistori per a investigar l’assumpte. El jutge, el fiscal i la Guàrdia Civil creuen que el grup municipal popular va poder ordir un bast sistema per a netejar diners procedents de comissions il·legals Regidors, assessors i personal administratiu del grup popular a l’ajuntament transferien 1.000 euros per via bancària que després recuperaven en bitllets de 500. Inclosa els nou regidors, el jutge va imputar a gairebé 50 persones relacionades amb el PP per aquest assumpte.

Contelles, qui ha valorat este tipus d’iniciatives que atén la necessitat de formació dels nous càrrecs electes en les darreres eleccions municipals donat l’ampli procés de renovació. “Molts regidors són nous, plens d’il·lusió però sense experiència, i els va a ajudar molt en el seu dia a dia conéixer de primera mà coneixements sobre organització, pressupostos o dret a la informació. En el PPCV donem prioritat a la formació”. Estes jornades es duran a terme també en altres poblacions de tota la Comunitat abastant temàtiques variades.

Tot i açò ja han anunciat el pròxim curs: “Comunicació personal i en xarxes socials” que s’impartirà el proper 12 de desembre en la seu del PP de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado