domingo, 21 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló, Almassora, Borriana i Alqueries concorreran junts a la convocatòria per a la selecció d’estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat dels Fons FEDER

Ahir es va adonar la reunió entre alcaldes de Castelló de la Plana, Almassora, Borriana i Benicàssim per a concretar les opcions que tenen els municipis de l’àrea metropolitana a l’hora de presentar projectes a la primera convocatòria per a la selecció d’estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, una iniciativa cofinançada mitjançant el programa operatiu FEDER de creixement sostenibles.

En la reunió d’avui, els municipis de Castelló, Almassora, Borriana i Alqueries, que no ha pogut assistir a la trobada però ha mostrat la seua disposició, han decidit presentar-se amb una estratègia conjunta. Així mateix, tant Castelló com Almassora i Borriana han anunciat que també es presentaran de manera individualitzada, ja que, segons les bases, no és incompatible.

Amparo Marco ha traslladat la voluntat de l’Ajuntament de Castelló de col·laborar amb tots els municipis de l’àrea metropolitana per a impulsar estratègies conjuntes amb les quals poder aspirar al major nombre possible d’ajudes europees. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que els municipis de més de 20.000 habitants tenen l’opció de presentar-se de forma individual o conjunta i ha tendit la mà a Benicàssim, que no arriba a aquest llindar de població, per a concórrer units a aquesta convocatòria d’ajudes.

L’ordre es va publicar el 13 de novembre i té un doble objectiu, el primer és articular la presentació i establir els criteris per a l’anàlisi i selecció d’Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat susceptibles de rebre ajudes FEDER en 2014-2020. Aquestes estratègies han de contemplar cinc reptes: econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials per a afavorir el desenvolupament urbà sostenible. El segon objectiu fa referència a les estratègies que constituiran el marc per a la posterior selecció per part de les entitats beneficiàries de les operacions a desenvolupar en la ciutat o àrea funcional definida en cada cas, les quals seran cofinançades mitjançant les ajudes concedides a través de la present convocatòria.

La primera convocatòria està dotada amb un 70%, aproximadament, del total de l’ajuda FEDER destinada a l’eix urbà dins del POCS: 730,9 milions d’euros d’ajuda que es distribuirà entre les 17 comunitats autònomes.

Últimas noticias

Contenido relacionado