viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló aprova un pressupost municipal que impulsa la recuperació econòmica i social

Marco destaca que el pressupost de 2016 no augmentarà la pressió fiscal a la ciutadania ni l’endeutament de l’ajuntament.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui els pressupostos de 2016 amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i Castelló en Moviment. Uns pressupostos que ascendeixen a 159,08 milions i tenen com a objectiu “impulsar la recuperació per a fer de Castelló una gran ciutat, amb els serveis i les infraestructures adequades, i en el qual cada ciutadà i cada ciutadana veja satisfetes les seues demandes”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Marco ha qualificat el pressupost de prudent, perquè no s’han pressupostat ingressos de dubtós cobrament; realista, perquè afronta els problemes de la nostra ciutat; amb suficiència financera, per a fer front al dia a dia de la ciutat; social, perquè atorga un pes important a les polítiques de benestar social; participatiu, perquè s’incrementen els pressupostos participatius en un 50%, i inversor, perquè les inversions pressupostades no seran fictícies sinó tota una realitat. La primera edil ha destacat que els pressupostos tenen tres principis inspiradors: fomentar el creixement econòmic per a crear ocupació, la defensa de l’Estat del benestar i fomentar la transparència.

Amparo Marco ha explicat algunes dades com que el pressupost no augmenta la pressió fiscal, ja que els impostos directes es queden pràcticament congelats; els impostos indirectes baixen un 9,66% i les taxes i preus descendeixen un 1,35% (reducció d’ocupació de via pública al 50% i llicència d’activitat). També ha explicat que el finançament estatal i autonòmica serà de 35,8 milions d’euros augmentant un 6,28% i que durant el 2016 no es preveu realitzar cap operació de crèdit a llarg termini, per la qual cosa no s’augmentarà la ràtio d’endeutament.

L’alcaldessa també ha detallat que el capítol de despeses corrents ascendeix a 72,5 milions d’euros i s’incrementa un 7,85% respecte a 2015, inversió que es destinarà a la millora de serveis públics essencials com la revisió i ampliació del contracte de neteja viària i brossa, el subministrament de vals de compra emergència social, l’ampliació del Servei de Bicicas o bonificacions el transport públic per als aturats.

Un altre aspecte del pressupost que l’alcaldessa ha volgut destacar són les inversions que ascendeixen, en total, a 7.186.348 euros, que es finançaran bàsicament amb recursos ordinaris (6.189.091 euros) i subvencions de la Generalitat (996.656 euros) per a renovar espais urbans i completar les infraestructures i els equipaments essencials. “El que significa que són obres que es realitzaran” ha afirmat. Finalment, ha qualificat de “especialment significativa la potenciació en el capítol d’inversions dels Pressupostos Participatius, ja que la partida s’ha incrementat en un 50% i ascendeix a 1.650.000 euros”.

“El pressupost és el compromís d’un Govern amb la ciutadania, és la plasmació comptable, el negre sobre blanc de la voluntat política d’un equip de govern i d’un pacte de govern, el pacte del Grau, que cerca oferir a dones i homes, xicotets i grans, un millor benestar, més oportunitats per al creixement econòmic, per al desenvolupament personal i social. Cada xifra del pressupost ha de ser el resultat d’una motivació política, ha de ser la resposta a un problema actual o futur, a una demanda de la ciutadania. Una ciutadania que desitja pagar menys als bancs, tenir millors serveis, sentir-se protegit quan pitjor ho estan passant, que es genere ocupació, viure en una ciutat educadora i cultural i que la gestió política i administrativa siga eficient, eficaç i transparent” ha conclòs l’alcaldessa.

Últimas noticias

Contenido relacionado