sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Castelló clausura un curs d’informàtica per a dones dins del projecte de Barris Interculturals

Un total de 20 persones de cinc països diferents han participat en aquest programa que també té caràcter intergeneracional.

La Regidoria de Benestar Social ha clausurat el curs d’informàtica a dones culturalment diverses, en el barri San Agustín i San Marcos denominat “Diferents en la igualtat” i que s’ha desenvolupat dins del projecte municipal Barris Interculturals.

Els objectius d’aquest pla són promoure la participació de dones culturalment diverses en activitats conjuntes del barri, propiciar el canvi dels rols i empoderar a la dona davant qualsevol repte que se’ls presente.

Per a l’assoliment d’aquests objectius, s’han previst diverses accions tendents a introduir la perspectiva intercultural i de gènere, a través del treball en xarxa, amb els recursos del barri fomentant la seua participació activa i la dels/as veïns/as, amb especial atenció a la dona. Una de les accions realitzades és el curs d’informàtica a dones culturalment diverses, en el qual han aprés el maneig bàsic dels ordinadors.

Aquest curs ha servit d’una banda per a fomentar la convivència entre les dones del barri procedents de diversos països, cultures o religions, i per una altra ha sigut un marc adequat per a crear i/o fomentar la seua autoconfiança, més si tenim en compte la seua edat i la creença que les dones majors ja no són a temps d’aprendre i créixer com a persones.

Han sigut 20 les persones inscrites, ja que també han participat homens, de diversos països d’origen: 12 d’Espanya, 3 de Colòmbia, 1 de Romania, 3 de Veneçuela i 1 de Guinea, amb una mitjana d’edat de 45 anys, no obstant açò, els rangs d’edat van des dels 18 o 20 anys fins als 60, 65, 75 i 76 pel que aquesta acció no solament és intercultural, sinó que també té caràcter intergeneracional. El curs s’ha impartit per personal voluntari de AMICS.

Aquest curs s’emmarca en el II Pla Castelló Ciutat Intercultural 2012-2016, que s’està desenvolupant a través del Negociat d’Immigració i Convivència Social-AMICS de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado