Castelló es convertirà en una anella verda per a frenar la degradació paisatgística

Castelló projecta una anella verda periurbana i dos nous parcs en la Marjal i Almalafa, amb açò la ciutat superarà els 1,2 milions de metres quadrats de zones verdes de xarxa primària.

688
almussafes curs protecció civil

Els objectius del nou Pla General de Castelló són “una ciutat més verda, més amable, amb major qualitat de vida, que fomente la mobilitat sostenible i recupere espais per a la ciutadania, situant la infraestructura verda com a principal eina de planejament urbanístic, que inclou una anella verda periurbana, possibilita l’ampliació del parc natural del Desert de les Palmes i dues noves grans zones verdes: el parc d’Almalafa i el Parc de la Marjal”, així s’ha explicat el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó.
Un dels objectius de la infraestructura verda projectada en el Pla General és dotar a Castelló d’una xarxa verda d’horts, jardins, camins i arbrat fora de les rondes de circumval·lació, que “teixisquen una anella verda que contribuïsca a dignificar el paisatge periurbà, i a valorar el parc agrari municipal”, segons ha explicat l’edil.

Amb aquesta proposta, el nou planejament frena la degradació paisatgística de l’espai que envolta la ciutat i recuperar els seus valors socials, culturals i ambientals.
També se senten les bases que possibiliten l’ampliació del parc natural del Desert de les Palmes, que actualment té una superfície de 3.200 hectàrees. “El nou Pla General classifica l’entorn del parc natural com a sòl no urbanitzable protegit per a promoure l’ampliació de l’espai natural tant al nord com a l’oest i incorporar així tota la faldilla de la muntanya, una ampliació que en últim terme ha d’aprovar la Conselleria de Medi ambient”.
A més, es projecten dos nous grans parcs, el de la Marjal i el d’Almalafa. Aquest últim situat entre el Palau de la Festa i el col·legi Blasco Ibáñez, amb una superfície de 116.388 metres quadrats. Al costat d’aquesta nova zona verda s’obrirà un nou vial que connectarà en línia recta el carrer Fernando el Catòlic, a l’altura de la plaça Cometa Halley, amb l’avinguda Chatellerault, on s’habilitarà una nova rotonda enfront del Palau de la Festa.